İlk TKP'li Başkan: Memleketimizde Herkes Komünistti - Son Dakika
Güncel

İlk TKP'li Başkan: Memleketimizde Herkes Komünistti

İlk TKP\'li Başkan: Memleketimizde Herkes Komünistti

Türkiye Komünist Partisi'nin Türkiye'de ilk Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu, "Bu memlekette zaten herkes komünistti." dedi.

31.03.2014 16:05  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde seçimi kazanarak Türkiye Komünist Parti'nin (TKP) Türkiye'de ilk Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu, "Bu memlekette zaten herkes komünistti ve bu seçim sonrası komünist kimliğimiz tescillenmiş oldu. Biz demokrasinin kazanacağını düşünüyorduk öyle de oldu. Türkiye'ye örnek olacak bir başarının hikayesini, herkes öğrenecek ve bilecek" dedi.

Ovacık'ta Türkiye'nin ilk TKP'li Belediye Başkanlığı'nı kazanan 46 yaşındaki evli ve 2 kız çocuğu babası Fatih Mehmet Maçoğlu, ilçede seçmenlere teşekkür ziyaretinde bulundu. Tunceli Devlet Hastanesi'nde sağlık memuru olarak çalışırken, Demokratik Haklar Federasyonu'nun (DHF) desteğiyle seçime giren TKP'li Maçoğlu, "Ovacık zaten komünist kimliğiyle biliniyordu, bu seçimler ile birlikte komünistliği tescillenmiş oldu" dedi.

50 OYLA BAŞKANLIĞI KAZANDI

Ovacık Belediye Başkanı BDP'li Mustafa Sarıgül'ün aldığı 607 oya karşılık 657 oyla başkanlığı kazanan Maçoğlu, Çarşamba günü mazbatasını aldıktan sonra görevi devralacak.

"İLMİK İLMİK ÖREREK BUGÜNE GELDİK"

Ovacık'ta esnafı ziyareti sırasında konuşan Başkan Maçoğlu, halk ile birlikte güzel bir başarıya imza attıklarını ifade ederek, "Bizler seçim çalışmalarına 6 ay önce başlamıştık. Bu tek başına benim başarım değil, Ovacık halkı ve Demokratik Haklar Federasyonu ile birlikte kazandığımız bir başarıdır. Ovacık'ta her eve gittik, kendimizi halkımıza anlattık, projelerimizi bütün detayları ile anlattık. İlmik ilmik örerek bugüne geldik. Ovacık halkı her daim demokrasiden yana tavrını ortaya koyan bir ilçe. Biz burada diğer demokrasi gücü olan BDP ile bir seçim yarışı yaptık ve demokrasinin bütün güzellikleri yaşandı. Hiç bir olumsuzluk yaşanmadan, kardeşlik ortamında geçen bir seçim kampanyası sonucu zafere ulaştık. Ovacık'ta halk düzen partilerini tamamen yok saydı ve ilçemizde seçim yarışı TKP ile BDP arasında geçti. Bu da ilçe halkının demokrasiye verdiği önemi gösterdi ve Ovacık'ta demokrasi kazandı diyebiliriz. Bizler bu sonuçu aldığımız için mutluyuz" diye konuştu.

"TKP'NİN ZAFERİ DEĞİL, DEVRİMCİ BAŞARI"

"Türkiye'de ilk olmak ya da bir ilki başarmak nasıldı? Bilmiyorduk, şimdi onu öğrendik" diyen TKP'li Maçoğlu, Türkiye'nin her yerinden tebrik telefonları aldığını belirtti. Sabaha kadar telefonlarının susmadığını ifade eden Maçoğlu, ilk olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Maçoğlu, "Dersim halkı, hep ilklere imza atmıştır, ilkleri başarmıştır. Bugün Ovacık'ta TKP'nin bir ilki başarması, halkın başarısı ve isteğidir. Son 15 günde halkın ilgisini iyi tahlil ettik ve kazanacağımızdan emindik ve bu başarı bizi şımartmadı. Halk dayanışması ile birçok başarının kazanılacağı düşüncesi bizde hep vardı. Demokratik halk dayanışması öncülüğünde bu başarıyı kazandık. Ovacık'ta bir çok farklı kurum, kuruluş ve kesim, bizim projelerimizi benimsedi ve bizi destekleyerek bu sonucu ortaya koydu. Bu zafer tek başına TKP'nin zaferi değil, devrimci bir başarıdır, devrimci kurumların başarısıdır, halkın başarısıdır. Bizim temel sloganımız, 'söz, yetki, karar Ovacık halkına' şiarıyla bu kampanyaya girdik ve Ovacık halkı yönetimde tek yetkilidir, bizler onların temsilcisiyiz" dedi.

"MEMLEKETİMİZDE HERKES KOMÜNİSTTİ ZATEN"

Ovacık'ta komünizmi savunan insanların sayısının oldukça fazla olduğunu ifade eden Maçoğlu, şunları söyledi:

"Bu memlekette zaten herkes komünistti ve bu seçim sonrası komünist kimliğimiz tescillenmiş oldu. Biz demokrasinin kazanacağını düşünüyorduk öyle de oldu. Türkiye'ye örnek olacak bir başarının hikayesini, herkes öğrenecek ve bilecek. Devrimciler belediyecilikte yeni bir anlayışı temsil ediyor. Ben 25 yıllık devlet memuruyum. Türkiye'nin birçok ilinde görev yaptım, sağlıkçıyım, en son Dersim Devlet Hastanesi'nde görevliyken, seçimlere girmek için görevimden istifa ettim. Görev yaptığım sürece hep sendikal çalışmaların içinde oldum. Sivil toplum geleneğini iyi bilen bir kişiyim. Hep halkın içinde bulundum ve bu nedenle sorunları da çok iyi tahlil edebiliyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk TKP'li Başkan: Memleketimizde Herkes Komünistti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bekir Demir: Niye cekemiyorsunuz acik acik söyliyor biravo tebrikler ve basarilar dilerim 4 0 Yanıtla
  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı
    14:53 Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinin sınır kesimlerinde doğal olarak yetişen ve baharın habercisi olan bitkiler, vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Dağlardan toplanan bu bitkiler, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesi bölgesinde çarşı merkezinde satılarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Seyyar satıcılık yapan Cengiz Baygun, şifalı bitkileri toplayarak pazarda satışını gerçekleştiriyor ve bu işi yapmasının sebebi olarak başka bir işinin olmamasını gösteriyor.

  • Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi
    14:53 Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

    Sarıyer'de, Tarabya Mahallesi'nde bindiği ticari taksi şoförünü öldürdüğü ve aracını gasbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan İran uyruklu şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelinin olayın ardından gasbettiği takside polis ekiplerince yakalandığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

  • KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi
    14:51 KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi

    KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara ilişkin tepkisini dile getirdi. Bakanlık, AB'nin Kıbrıs konusuna müdahil olma çabasında ısrarcı olduğunu ve Kıbrıs Türk halkını izolasyona maruz bıraktığını belirtti. Ayrıca AB'nin tükenmiş çözüm önerilerinde ısrarcı olduğu ve iki-Devletli bir çözümün zamanının geldiği vurgulandı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı
    14:49 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden sorumlu Başkan danışmalığına atanan Erdem Sevgi, gazetecilik kariyerinin ardından bu göreve getirildi.


Advertisement