İlk ve Tek Olmak, Başarımı Daha da Önemli Yapıyor" - Son Dakika
Spor

İlk ve Tek Olmak, Başarımı Daha da Önemli Yapıyor"

2016 Rio Olimpiyatları'na, erkeklerde A barajını geçerek gitmeye hak kazanan ve bu alanda bir ilke imza atan milli yüzücü Nezir Karap, ilk ve tek olmasının, başarısını daha da önemli kıldığını söyledi.

08.03.2016 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 Rio Olimpiyatları'na, erkeklerde A barajını geçerek gitmeye hak kazanan ve bu alanda bir ilke imza atan milli yüzücü Nezir Karap, ilk ve tek olmasının, başarısını daha da önemli kıldığını söyledi.

Olimpiyat hazırlıklarını, ABD'li antrenör Bob Bowman nezaretinde, ABD'deki milli takım kampında sürdüren Nezir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzmeye eski bir futbolcu olan babasının teşvikiyle başladığını dile getirdi.

İstanbul Yüzme İhtisas Spor Kulübünde başlayan yüzme serüveninin, bu noktalara kadar gelebileceğini hiç düşünmediğini anlatan 22 yaşındaki sporcu, "Yüzmeye sağlıklı olmak için gidiyordum. Aslına bakarsanız 2012 Londra Olimpiyatları'na kadar pek de bir başarım yoktu. Beni olimpiyatlara gidebileceğime, hiç yapılmamış bir şeyi yapabileceğime inandıran kişi, eski antrenörüm Ali Özüak'tı" diye konuştu.

"Antrenörüm bana olimpiyatlara A barajını geçerek gidebileceğimi söylediğinde, kendisine gülmüştüm" diyen Nezir, şöyle devam etti:

"Başarımı bir çok şeye borçluyum ama bunların en başında ailem geliyor. Yüzme bireysel bir spor olduğu için normalden fazla özveri gerektiriyor. Küçük detaylar büyük farklar yaratıyor. Bu detaylar için bazen destek almak gerekiyor ve bana bunu ailem sağladı" ifadelerini kullandı.

Bir şeyi başarmak istediğinde, çok çabaladığını ve elinden gelenin fazlasını yaptığını dile getiren Nezir, şunları kaydetti:

"Sabah 07.45'te uyanıp ufak bir kahvaltıdan sonra 09.00'da havuz antrenmanına başlıyorum. Haftanın 3 günü kuvvet çalışmam var. Öğlen 12.00'deki kuvvet antrenmanından sonra 17.00'de 2. havuz çalışmasına geçiyorum. Tesis, malzeme gibi konularda hiç sıkıntımız olmuyor. Burada her şey olması gerektiğinden bile güzel. Bu kadar yoğun çalışmanın arasında beslenme ve dinlemeyi kesinlikle ihmal etmiyorum. Toparlanma sürecinin kilit nokta olduğuna inanıyorum."

"Yapamaz dedikleri her şeyi yaptım"

ABD'deki çalışmalara, 2 yıl önce Bob Bowman ve olimpiyat şampiyonu ABD'li yüzücü Michael Phelps ile başladığını anımsatan Nezir, "Buraya gelirken bana inanmayanlar vardı. Çok çalıştım. Yapamaz dedikleri her şeyi yaptım" dedi.

ABD'de her şeyin yolunda gittiğini ve Milli Takım Teknik Direktörü Erkan Mutlu ile birlikte olimpiyat hazırlıklarına devam ettiklerini belirten milli yüzücü, "ABD kampında ortam inanılmaz, buradaki takım arkadaşlarım, olimpiyat şampiyonları ve ABD'li rekortmenler. Bu durum beni daha fazla motive ediyor" diye konuştu.

Rio Olimpiyatları'na A barajını geçerek giden ilk Türk erkek sporcu olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Nezir, şunları söyledi:

"İlk ve tek olmak, başarımı daha da önemli yapıyor. İlk hedefim, mayıstaki Avrupa Şampiyonası'nda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve 400 metre serbest dışındaki diğer kategorilerde de olimpiyat barajını geçmek. Bunu başaracağıma inanıyorum. Rio Olimpiyatları zevkli ve güzel geçecek. Oradaki amacım da sıralamada daha da yükselmek olacak."

200, 400, 800 ve 1500 metrelerde Türkiye rekortmeni Nezir, Türkiye'de yüzme sporunun 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra büyük ilerleme kaydettiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Federasyon başkanımız Ahmet Bozdoğan, milli takımlar menajerimiz Erdem Sezer ve federasyondaki herkes, sporcular ve kulüpler için ellerinden geleni yapıyor. Yüzme tarihimize bakıldığında zirvede olduğumuz açıkça gözleniyor. Bir çok güzel dereceler geliyor. Başarıların devam edeceğine inanıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İlk ve Tek Olmak, Başarımı Daha da Önemli Yapıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement