İlk Yardım Becerileri Eğitimleri" İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

İlk Yardım Becerileri Eğitimleri" İlgi Gördü

İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği elemanlarının, sağlık ve diğer sektörlerde çalışan personellere yönelik başlattığı "İlk Yardım Becerileri Eğitimleri" ilgi gördü.

30.10.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği elemanlarının, sağlık ve diğer sektörlerde çalışan personellere yönelik başlattığı "İlk Yardım Becerileri Eğitimleri" ilgi gördü.

Eğitime, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli diş hekimi ve hemşireler, Toprak Mahsulleri Ofisi, Veterinerlik Kontrol Enstitüsü ve NATO'da görev yapan teknik personeller ile Ziraat Fakültesinden bir öğretim elemanı katıldı.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği İlk Yardım Eğitmenleri tarafından 112 Acil Komuta Merkezi Eğitim Salonunda 30-31 Ekim tarihleri arasında 25 kişiye verilmeye başlanan ilk yardım eğitimi sonunda, başarılı kursiyerlere yetkinlik sertifikası verildi.

İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, acil vakalara yönelik ilk yardımın bilinçli olarak yapılabilmesinin, hastayı hayatta tutabilmenin en önemli şartı olduğuna dikkat çekerek, verilen ilk yardım eğitimlerinin önemli olduğunu belirtti.

Vançelik, acil durumlarda ilk birkaç dakikanın çok kritik bir önem taşıdığını ve ilk yardım uygulamalarının da bu yüzden hayati değere sahip olduğunu kaydetti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlk Yardım Becerileri Eğitimleri' İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement