İlk Yerli Üretim Çizgi Makinesi - Son Dakika
Ekonomi

İlk Yerli Üretim Çizgi Makinesi

İlk Yerli Üretim Çizgi Makinesi

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde faaliyet gösteren ALTEKMA Grup, hava meydanlarındaki çizgi çalışmalarında kullanılan çizgi makinelerinin yerli üretimine geçti.

15.04.2016 17:13  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALTEKMA Grup devlet hava meydanlarında kullanılmak üzere üretilen yol çizgi makinelerini basına tanıttı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) bağlı ellinin üzerindeki havalimanında kullanılacak ilk yerli kendinden yürür pist çizgi makineleri teslim edilecek.

YÜZDE YÜZ YERLİ ÜRETİM

Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve çok sayıda davetlinin katıldığı tanıtım toplantısında konuşan ALTEKMA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Durmuş "Bize olan inanç ve güvenlerinden dolayı DHMİ'ye teşekkür ediyoruz. Yüzde yüz yerli üretim ile sektörümüzde bir ilki gerçekleştirdik. Grup firmaları olarak kurulduğumuz günden beri milyonlarca kilometre çizgi çizdik ve onlarca ülkeye yüzlerce makine sattık.

ŞİRKET KAMUNUN İHTİYACINI KARŞILIYOR

Bu durumu kendinden yürür pist çizgi makinesi ile taçlandırmak şirketimiz için önemli bir gurur kaynağıdır. Dünyada başta trafik güvenliği ve yol çizgi sektörü çok hızlı büyüyen bir pazardır. Üniversitelerle beraber yürütülen yoğun Ar-Ge ve mühendislik çalışmaları ile bugüne kadar ithal edilen makineleri günümüzde ihracata çeviren ALTEKMA, hali hazırda Türkiye'de Karayolları ve Belediye gibi diğer kamu kurumlarının da çizgi ihtiyaçlarını karşılayan makineler üretiyor" dedi.

Kullanım ile ilgili kuruma verilecek eğitimlerin ardından makinelerin 25 Nisan'da havalimanlarına teslim edileceği bildirildi.

İlk Yerli Üretim Çizgi Makinesi
İlk Yerli Üretim Çizgi Makinesi

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İlk Yerli Üretim Çizgi Makinesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Gökşen Demirel: Bu haberi kıskananlar siz hayatınızda neyi becerdiniz kısançlıktan başka bir yazın hele de okuyalım?! 8 4 Yanıtla
  • SEG: OTURDUGUNUZ YERDEN ATIP TUTMAK KARALAMAK YORUM YAPMAK, KLAVYE KAHRAMANLIĞI YAPMAK KOLAY...MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIRMIŞ...EMEĞE SAYGI BİRAZ... İCRAAT GÖRELİM İCRAATT!!!! 5 2 Yanıtla
  • Fatih: Bu projeyi düşünenlerin ve yapanların emeklerine sağlık. Tabiki de meyve veren ağaç taşlanacaktır. 6 0 Yanıtla

Advertisement