İlkadım Belediyesi'nden Anlamlı Konferans - Son Dakika
Güncel

İlkadım Belediyesi'nden Anlamlı Konferans

İlkadım Belediyesi\'nden Anlamlı Konferans

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Seyyid Ahmet Arvasi’nin Dava Adamlığı ve Hizmet Sevdası” konulu konferans düzenlendi.

01.03.2014 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından " Seyyid Ahmet Arvasi'nin Dava Adamlığı ve Hizmet Sevdası" konulu konferans düzenlendi.

Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Başkan Danışmanı Şerif Mırık, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, İhlas Holding Bölge Temsilcisi Ahmet Kadem Kaptı ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Şerif Mırık, İlkadım'ın kültür tarihini değiştireceklerine inandıklarını söyledi.

"TÜRK-İSLAM ÜLKÜSÜNÜN MİMARI"

Seyyid Ahmet Arvasi'nin büyük bir mütefekkir olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Türk-İslam ülküsünün mimarı Seyyid Ahmet Arvasi'nin dava adamlığı ve hizmet sevdasını herkesin örnek alması gerektiğini vurguladı.

"MİLLİYETÇİ GENÇLİĞİN YETİŞMESİNİ SAĞLADI"

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ramazan Ayvallı, Seyyid Ahmet Arvasi'nin mütefekkir, ilim ve gönül ehli, eğitimci ve dava adamı olduğunu söyledi. Merhum Seyyid Ahmet Arvasi Hoca'yı 1970 yılında tanıdığını belirten Ayvallı, Arvasi'nin 'Kendini Arayan İnsan' ile 'İnsan ve Ötesi' adlı kitaplarını daha o günlerde alıp bir solukta okuduğunu anlattı. Arvasi'nin Türk fikir hayatına yaptığı önemli katkılar ve eserleriyle milliyetçi gençliğin yetişmesini sağladığını belirten Ayvallı, "Mukaddes dinimize, güzel dilimize, aziz vatanımıza, şanlı tarihimize, yüksek kültür ve medeniyetimize, güzel ahlakımıza, bütün kıymetli ilim adamlarımıza özellikle ülkemizde yetişen değerli büyüklerimize sahip çıkmalıyız. Bunlara ağırlık ve önem vermeliyiz. Bunları çocuklarımıza ve torunlarımıza, yeni nesillerimize, bütün milletimize aktarmalıyız, tanıtmalıyız ve öğretmeliyiz" dedi.

"DAKTİLOSU BAŞINDA VEFAT ETTİ"

Merhum Seyyid Ahmet Arvasi'yi Türk-İslam medeniyetinin temel taşlarından biri olan Hoca Ahmed Yesevi'ye benzetildiğini belirten Prof.Dr. Ayvallı, "Geçen yarım yüzyıla damgasını vuran merhum Seyyid Ahmet Arvasi, cemiyetimizde gerçek bir fikir adamı ve sağlıklı bir münevver olarak hatırlanır. O fertlerden başlayarak toplumun bütün alanlarında yeni bir dirilişi öngören yazıları, yaptığı ateşli konuşmaları, kaleme aldığı gazete makaleleri ve kitaplarıyla, yeni bir teorik toplum modeli sunmaktadır. Malum olduğu üzere Peygamberimizin torunlarından, mütefekkir, ilim ve gönül ehli, büyük eğitimci ve dava adamı merhum Seyyid Ahmet Arvasi bey, 31 Aralık 1988 Cumartesi günü saat 11.00 sıralarında daktilosu başında, Türkiye Gazetesi'nde yayınlanacak olan makalesini hazırlarken Cenab-ı Hakkın rahmetine kavuştu" diye konuştu.

Konferansın sonunda Prof.Dr. Ramazan Ayvallı'ya Başkan Demirtaş plaket ve tablo, Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan da çiçek takdim etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlkadım Belediyesi'nden Anlamlı Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement