İlkadım Belediyesinden Yabancılar Çarşısında Üç Bin Kişiye İftar - Son Dakika
Yerel

İlkadım Belediyesinden Yabancılar Çarşısında Üç Bin Kişiye İftar

İlkadım Belediyesinden Yabancılar Çarşısında Üç Bin Kişiye İftar

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kurtuluş yolunda Yabancılar Çarşısı esnafı ve ailelerine yönelik organize edilen programda 3 bin kişiye iftar verdi.

28.06.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kurtuluş yolunda Yabancılar Çarşısı esnafı ve ailelerine yönelik organize edilen programda 3 bin kişiye iftar verdi. İftara, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Ali Akyüz, belediye meclis üyeleri, başkan

yardımcıları, daire müdürleri, yabancılar çarşısı esnaf ve aileleri katıldı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik hislerinin zirveye ulaştığı Ramazan ayında halkla kucaklaşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ramazan ayının 10. gününde Yabancılar Çarşısı esnafı ve aileleriyle birlikte orucunu açtı.

Komşu iftarlarının isminin İlkadım'la tescillendiğini ve marka haline geldiğini ifade eden Tok, bu tür birlikteliklerin halkla kucaklaşmaya önemli bir vesile olduğunu kaydetti. İnsan ve toplumdan uzak olmadıklarını halkın bu tür birlikteliklere ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Erdoğan Tok, "Halkımızla her ortamda fırsat buldukça bir araya geliyoruz. Biz vatandaşımızı bu tür birlikteliklere alıştırdık. Halkımız, özel günleri ile birlikte artık her ortamda belediye başkanını yanında görmek istiyor. Bizde halkımızın bu tür ihtiyaçlarına cevap veriyoruz" dedi.

Halkın arasında olmayı fırsat bildiğini kaydeden Tok, "Biz katılımcı bir yönetim anlayışını benimseyerek halkımıza hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Her koşulda halkımızla bir araya gelmek için bahane arıyoruz. İlkadım ilçemizin her cadde ve sokağında vatandaşımızın yakın ilgisiyle karşılaşıyorum. Bu bizleri oldukça mutlu etmektedir. Kardeşliği dayanışmayı ve birliği amaçladığımız iftarlarımızda halkımıza hem hal, dertlerine ortak, sofralarına misafir olmak için bir araya geliyoruz. Her kuşaktan insanın aynı ortamda bulunduğu iftarlarımızda toplumsal yapının temel taşı olan aileyi oluşturuyoruz. İlkadım halkıyla her akşam kucaklaşarak ailemizi genişletiyoruz. İftarların asıl gayesi buydu. Bunu da gördüğüm kadarıyla yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Her akşam farklı bir camide Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafetleri kapsamında Kökçüoğlu Camisinde 2004 Türkiye Ezan Okuma Birincisi Ataköy Protokol Camisi İmam Hatibi Adem Karabey, eşsiz bir Kur'an ziyafeti verdi. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından teravih namazı kılındı sonra vatandaşlara ücretsiz Ramazan şerbeti dağıtıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkadım Belediyesinden Yabancılar Çarşısında Üç Bin Kişiye İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement