İlkadım'da 60 Yıllık Gelenek Yaşatıldı - Son Dakika
Yerel

İlkadım'da 60 Yıllık Gelenek Yaşatıldı

İlkadım\'da 60 Yıllık Gelenek Yaşatıldı

İlkadım Belediyesi, 150 yıllık Acem Tekkesi’nde 60 yıllık geleneği sürdürerek, Aşure Günü’nde vatandaşlara ’aşure’ dağıttı.

23.10.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkadım Belediyesi, 150 yıllık Acem Tekkesi'nde 60 yıllık geleneği sürdürerek, Aşure Günü'nde vatandaşlara 'aşure' dağıttı.

Geleneksel Aşure Günü etkinliğinde İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Emniyet Müdürü Faruk Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, İlçe Müftüsü Yahya Polat, İlkadım İlçe Müdürü Murat Turan, AK Parti İlkadım İlçe Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar, ilçe teşkilatı mensupları, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediye daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tarihi Acem Tekkesi'nde Kaymakam Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte aşureler afiyetle yenildi.

"AŞURE, DOSTLUK VE BARIŞIN SEMBOLÜ"

Amaçlarının yarım asır önce, bu tarihi mekandaki tarihi geleneği yeniden ayakta tutmak olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan Tok, gelenek haline gelen Aşure Günü'nü yaşamanın mutluluğunu hissettiklerini, kültürel değerlerin unutulmaması ve aşure kültürünü yaşatmak adına, dostluk, barış, kardeşlik ve birliktelik duyguları çerçevesinde hareket ettiklerini söyledi. Aşure Günü'nün, dostluk ve barışın sembolü olduğunu ifade eden Başkan Tok, İslam Coğrafyası'nda yaşanan katliamı şiddetle kınadığını belirterek, "Milli ve manevi günlerimizden olan bu aşure gününün, tüm insanlığa ve İslam dünyasına, kardeşlik, huzur ve barış getirmesini, Filistin'de akan kan ve gözyaşının bir an önce durmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

"AŞURE TÜM KÜLTÜRLERİ İFADE EDER"

Aşurenin çok değişik tatların karıştırılarak ortaya çıkan harmanlamada tadı leziz bir tatlıyı ortaya çıkardığını belirten Kaymakam Turan Atlamaz, Aşure içersinde birbirinden değişik tatları, dünyadaki değişik kültürlere benzeterek ortaya çıkan karışımdan elde edilen aşurenin bir mozaik olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat aşure gününe has dua yaptı. Duanın ardından aşure ikramı yapıldı.

İlkadım Belediyesi'nin kent merkezi içinde Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Mecidiye Caddesi, Gazi Caddesi ve Çiftlik Caddesi gibi kent merkezinin 4 ayrı noktasında vatandaşlara 10 bin adet aşure ikramlarının da yapıldığı bildirildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkadım'da 60 Yıllık Gelenek Yaşatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement