İlkadım'da Asansörlere TSE Denetimi - Son Dakika
Yerel

İlkadım'da Asansörlere TSE Denetimi

İlkadım\'da Asansörlere TSE Denetimi

İlkadım Belediyesi, ilçedeki asansörlerin uygunluğunu denetlemesi için Türk Standartları Enstitüsü ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

29.05.2014 13:38  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkadım Belediyesi, ilçedeki asansörlerin uygunluğunu denetlemesi için Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, TSE Genel Sekreter Yardımcısı Coşkun Şentürk, TSE Muayene ve Gözetim Merkezi Başkanı Topel Gül ve TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Saygı'nın katıldığı protokol imza töreni İlkadım Belediyesi Gazi Hizmet Binası'nda gerçekleşti.

Vatandaşın can güvenliğinin önemli olduğunu bu konu için gerekli çalışmaların titizlikle yapıldığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım, Samsun şehrimizin en büyük ilçesi konumuna sahiptir. Bu durumda en çok asansör bölgemizde bulunmakta, halkımızın can güvenliği bizler için son derece önemlidir. Vatandaşlarımızın can güvenliği için üzerimize düşen gerekli tüm tedbirlerimizi titizlikle alıyoruz. Bu önemli gerekçeyle belediyemiz ve TSE arasında 1,5 yıllık bir protokol imzalanmıştır" dedi.

Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın ilgili yönetmeliğine göre yılda en bir kez yapılacak bakımlar sonrası insan ve yük taşımasına onay verilen asansörlere yeşil etiket, uygunsuz olanlara ise kırmızı etiket, bakımdan sonra uygunsuzluğu giderilen asansörlere ise sarı etiket takılacağı belirtildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkadım'da Asansörlere TSE Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement