İlkadım'da Ramazan Bir Başka Yaşanacak - Son Dakika
Yerel

İlkadım'da Ramazan Bir Başka Yaşanacak

İlkadım\'da Ramazan Bir Başka Yaşanacak

İlkadım Belediyesi Ramazan ayı için birbirinden anlamlı ve sosyal etkinliklerin hazırlandığını açıkladı.

16.06.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkadım Belediyesi Ramazan ayı için birbirinden anlamlı ve sosyal etkinliklerin hazırlandığını açıkladı.

İlkadım Belediyesi'nce düzenlenen Ramazan programında Samsunlular Ramazan ayını bir başka yaşayacak. İlkadım ilçesi sınırları içinde 24 ayrı noktada düzenlenen 3 veya 4 mahallenin bir arada olacağı komşu iftarı adı altında yapılacak olan iftar programları ile vatandaşlar Ramazan ayı boyunca kaynaşarak dostluk, kardeşlik görevlerini yerine getirecek. İftar öncesi hazırlanan iftara doğru programlarında ise birbirinden değerli hocaların yanı sıra semazen gösterileri de yer bulacak.

DÜNYA VE TÜRKİYE BİRİNCİLERİ İLKADIM'DA

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından iftar sonrası İlkadım İlçesi genelinde bulunan 17 ayrı camide gerçekleşecek olan programda Dünya ve Türkiye Kur'an okuma birincileri İlkadım'da olacak.

Dini sohbetler, kaside ve ilahi programlarıyla Ramazan ayının maneviyatını yaşatılacağı programlarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İmam Hatibi Dünya Birincisi Mehmet Bilir, Yalova Merkez Camii İmam Hatibi Türkiye Birincisi Fatih Bilir, Eminönü Camii İmam Hatibi 2015 Dünya Birincisi Ferruh Muştuer, Bahçelievler İmam-ı Buhari Camii İmam Hatibi 2014 Dünya Birincisi Nebi Yaşar, İzmir Balçova Yeşil Camii İmam Hatibi Türkiye Birincisi Ahmet Yüksel, Nuru Osmaniye Camii İmam Hatibi 2008 Dünya Birincisi Fatih Kaya, Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakar, Ahmet Emin & Mehmet Akif Yıldırım ikiz kardeşler, Ataköy 5. Kısım Camii İmam Hatibi 2004 Türkiye Ezan Okuma Birincisi Adem Karabey, Şişli Mecidiyeköy Camii Baş İmam Hatibi Ali Derman, Sultanahmet Camii Baş İmam Hatibi Hasan Kara, Prof. Dr. Mehmet Ünal, Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Fatih Camii Müezzini Recep Yasan, Mehmet Talu, Abdülmetin Balkanlıoğlu, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Ankara Hacı Bayram Veli Camii İmamı Ahmet Karalı, Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete, Hakan Coşkun, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Ali Tel, Bağcılar İSTOÇ Camii İmam Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu, Piyale Paşa Camii İmam Hatibi İshak Danış ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı katılacak.

KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI-SECCADENLE GEL

Öte yandan 13 Temmuz akşamı Kadir Gecesi Özel Programı olan Seccadenle Gel Programı öncesi İran Dünya Birincisi Ahmedi Vefa, Bosna Dünya Birincisi Aziz Alili ve Mısır Dünya Birincisi Ahmet Naina Samsunlulara Kur'an ziyafeti yaşatacak. Gece'nin maneviyatına uygun özel lazer gösterilerinin yapılacağı programda Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak. Sahura kadar sürecek olan Kadir Gecesi Özel Programı'nda vatandaşlara sahur ikramlıkları da belediye tarafından vatandaşlara sunulacak.

Ayrıca İlkadım Belediyesi Ramazan ayı için ihtiyacı ailelere 6 bin adet "Hızır Kart" dağıtarak mutfak alışverişleri için yardımcı olacak. Ayrıca Ramazan ayı boyunca bölgede belirlenen 500 aileye özel hazırlanmış yemek kutuları ile her gün sıcak yemek dağıtımı yapılacak.

"HUZUR DOLU AY"

Huzur dolu günlerde hep birlikte Ramazan ayının maneviyatının yaşanacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayında birlikteyiz. Manevi tatların ve huzur dolu sofraların bir ay boyunca birbirimizle daha fazla kaynaşma vesilesi olacağı bir kutlu zamana kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Ramazan ayı birlik ve beraberlikte bizi kardeş değerlerde birleştirdiğimiz mübarek aydır" dedi.

Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi insanlara sadece sıcak yemek götürmeyeceklerini, vatandaşların en çok ihtiyacı olan ilgi ve alakayı da beraberinde sunacaklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak bu mübarek ayda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sadece sıcak yemek değil; sıcak sevgi, güler yüz ve sevgi dolu yürekler götüreceğiz. Asırlardır gelen komşuluk geleneğimize Ramazanı vesile kılarak komşu programlarımızla yeniden köklü bir şekilde kardeşlik duygusunu perçinleyeceğiz. İftardan sahura, sahurdan sehere Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir kimlikle değerli hocalarımızın sohbetleri, kurra hafız ve imamlarımızın Kur'an ziyafetiyle İlkadım'da bambaşka bir Ramazan ayını hep birlikte yaşayacağız" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkadım'da Ramazan Bir Başka Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement