Ilker Başbuğ Amerika'da Atatürk'ü Anlatacak - Son Dakika
Güncel

Ilker Başbuğ Amerika'da Atatürk'ü Anlatacak

Ilker Başbuğ Amerika\'da Atatürk\'ü Anlatacak

* Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ,"ABD'nin bu en önemli üniversitelerinden birinde Mustafa Kemal Atatürk'ü orada anlatmaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyacağım"Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHAEski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ,...

12.11.2016 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ,

"ABD'nin bu en önemli üniversitelerinden birinde Mustafa Kemal Atatürk'ü orada anlatmaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyacağım"

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Amerika'nın önde gelen üniversitelerinden Columbia Üniversitesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatacak. Başbuğ 17 Kasım'da Incredible Story of a Transforming Leader: Mustafa Kemal Atatürk (Bir Devrimci Liderin İnanılmaz Hikayesi: Mustafa Kemal Atatürk) başlıklı söyleşide katılımcılara Atatürk'ün devrimci nitelikleri üzerine konuşma yapacak.

Kadıköy'de bulunan Caddebostan Kültür Merkezi'nde Eski Genelkurmay Başkanlarından İlker Başbuğ bir panel düzenledi. "Atatürk'ün Kitap Aşkı, Okuduğu ve Yazdığı Kitaplar" başlıklı söyleşi programına vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Başbuğ söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı. Başbuğ daha sonra burada yaptığı açıklamada Mustafa Kemal Atatürk'ü Türk toplumuna daha iyi anlatabilmek için çeşitli faaliyetlerin yapılmasının çok yararlı ve uygun olduğunu düşündüğünü belirtti.

DAVET ÜZERİNE AMERİKA'YA GİDİYOR

Atatürk'ün 20 ve 21. yüzyılın yetiştirdiği en büyük lider olduğunu vurgulayan İlker Başbuğ, "O kadar büyük ki o hala düşünceleri, fikirleri 78 yıl sonra bile bütün canlılığını koruyor." dedi. Yine Atatürk'ü anlatmak için aldıkları davet üzerine yarın Amerika Birleşik Devletleri'ne gideceklerini belirten Başbuğ, "17 Kasım 2016 günü Newyork'ta Columbia Üniversitesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci niteliği üzerinde bir söyleşimiz olacak. ABD'nin bu en önemli üniversitelerinden birinde Mustafa Kemal Atatürk'ü orada anlatmaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyacağım. Bu arada Amerika'da bulunduğumuz süre zarfından çeşitli düşünce kuruluşları ile beraber olacağız. National Defense University, yani onların milli savunma üniversitesinde; Ortadoğu, Türkiye, Suriye, Irak bağlamında bir söyleşimiz olacak. National Press Club yani Milli Basın Kulübü'nde özellikle 15 Temmuz öncesi ve sonrası temalı bir söyleşimiz olacak. Bu faaliyetlerin de hem Mustafa Kemal Atatürk'ü, Amerikan toplumuna anlatmak hem Türkiye'yi Amerikan toplumuna anlatmak açısından yararlı katkılar sağlayacağını düşünüyorum, değerlendiriyorum." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ilker Başbuğ Amerika'da Atatürk'ü Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement