İlker Başbuğ: Ciddiye Almıyorum, 116 Bin Sayfa da Yazsanız O Kararı Savunamazsınız - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ: Ciddiye Almıyorum, 116 Bin Sayfa da Yazsanız O Kararı Savunamazsınız

İlker Başbuğ: Ciddiye Almıyorum, 116 Bin Sayfa da Yazsanız O Kararı Savunamazsınız

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuş, bugün açıklanan gerekçeli kararı ciddiye almadığını söylerken "16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da yazsanız siz o kararı savunamazsınız" dedi.

03.04.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuş, bugün açıklanan gerekçeli kararı ciddiye almadığını söylerken "16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da yazsanız siz o kararı savunamazsınız" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, MHP Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan'ı Sincan Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbuğ, "Engin Alan her zaman olduğu gibi kendi tabiriyle bomba gibi. Biz de kendisini bomba gibi gördük. "Alan kimdir?' diye sorarsanız, ben şöyle tanımlıyorum: Engin Alan 11 yaşında Türk ordusunun şerefli üniformasını giyen ve 40 yıl şerefiyle tamamlayan TSK'ya ülkesine değerli hizmetlerde bulunanan, emekli olduktan sonra MHP'den aday gösterilen, YSK tarafından seçime girmesinde hukuken engel görülmeyen, seçime giren ve Türk halkının oylarıyla milletvekili seçilen ama bugün Meclis'te bulunmayan tek milletvekili Bunu benimsememiz mümkün değil. Engin Alan, geçmişteki hizmetleriyle sivrilen değerli bir noktaya gelen ve cezaevine girdikten sonra da duruşuyla abideleşen arkadaşlarımızdan bir tanesidir. Engin Alan hukuk cinayetlerinde simge olmuş arkadaşlarımızdan bir tanesi.

Bugün Engin Alan'ın ve diğer tüm silah arkadaşlarımızın cezaevlerinde tutsak oluşu sadece onlara yönelik yapılan bir saldırı değildir, bu TSK'ya ve Türk milletinin iradesine yapılan bir saldırıdır" dedi.

-"O KARARI SAVUNAMAZSINIZ"-

Bu saldırıların sadece kişilere olmadığını ifade eden Başbuğ, şunları kaydetti: "Türk milletine yönelik saldırıdır. Artık Balyoz süreci olmak üzere diğer casusluk davaları da dahil olmak üzere tutsak bulunanların artık son noktasındayız diye düşünüyorum. Artık yeter deyin. Bugün Ankara'ya gelirken çok sayıda telefon aldım. Telefonların nedeni de; kaldırılan, tarih olan bir mahkemenin 8 ay sonra açıkladığı gerekçeli karar var. Basından arayarak veya bana ulaşmak üzere arayarak ne düşündüğümü bilmek istediler. Ben özel yetkili savcıların hazırladığı iddianameyi ciddiye almadım. Özel yetkili mahkemenin 5 Ağustos 2013 günü vermiş olduğu kararı da ciddiye almadım. Bugün Türkiye'de bu ÖYM'lerde süregelen davaların kumpas olduğu ve bu kumpası yapanların seçilmiş polisler, savcılar, yargıçlar olduğu söylenildiği bir ortamda bana lütfen kalkıp bu gerekçeli karar hakkında ne düşündüğümü sormayın. Ciddiye almıyorum. Zamanınızı harcamayın. 16 bin sayfalık gerekçeli karar hazırlamışlar. Ben onlara acıyayım mı kelime bulamıyorum. Bu mahkeme vermiş olduğu kararı veya virgül koyun, onlara verilen karar mı, gerekçeli karar yayınlandı elinizde Sayın mahkeme üyeleri 16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da gerekçe yazsanız siz o kararı savunamazsınız."

Başbuğ, silah arkadaşlarına yönelik İzmir ve Mamak'ta da ziyaretler gerçekleştireceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken kendi isminin de anıldığının sorulması üzerine soru almayacaklarını kaydeden Başbuğ, "terör suçu" iddialarını da ciddiye almadığını vurguladı

-"ENGİN ALAN'DAN MESAJ GETİRDİM"-

Başbuğ'dan sonra konuşan Metin Fevzioğlu ise "Engin Alan'dan mesaj getirdim. Sabahat Tuncel'le aynı birebir aynı durumda olduğu halde AYM'nin kendi durumuyla ilgili karar vermediğini not ettiğini kaydetmiştir" derken, şunları kaydetti:

"Kendiyle ilgili her hangi bir talebinin olmadığını özellikle ifade etmiştir. Kendisini mahkum olarak görmediğini ve zindan da çalışmaya devam ettiğini kaydetmiştir. Atatürk'ün önderliğinde Türk milleti bu sınavdan da başarıyla çıkacaktır. Balyoz mağdurları mutlaka özgürlüklerine kavuşacaklardır. Benim vasıtamla sizlere iletmemi istemiştir, bana da bu şerefli isteği yerine getirmek kalmıştır.

Bu kargaşada gözden kaçmıştır. Tolon'un tahliyesiyle ilgili tahliye talebinin reddi kararı ibretliktir. Mahkeme başkanı Tolon'un mutlaka tahliye edilmesi gerektiğini belirtirken şunu demiştir: Bu davada tek aleyhinde kanıt gizli tanıktır, davanın da sanığıdır. Gizli tanığın söylediği her söz dosyada hiçbir şeyle desteklenmemiştir. Buna rağmen tahliye talebi reddedilmişti. Balyoz'da özgürlük yolunun açılmasını bekliyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ: Ciddiye Almıyorum, 116 Bin Sayfa da Yazsanız O Kararı Savunamazsınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement