İlker Başbuğ, Dalyan'da Tatil Yaptı - Son Dakika
Yerel

İlker Başbuğ, Dalyan'da Tatil Yaptı

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Başbuğ: "Dalyan'ın Türkiye'de, hatta dünyada eşine rastlanılmayacak bir güzelliği var"

21.09.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'ne tatil yaptı.

Kaldığı otelde gazetecilere açıklama yapan Başbuğ, bölgeye daha önce ziyaretleri olduğunu, Dalyan'a ise ilk kez geldiğini belirtti.

Dalyan'da kelimelerle anlatılamayacak bir doğa hazinesi olduğuna işaret eden Başbuğ, şunları kaydetti:

"Burada her şey var. Tarihi zenginliği ortada. Kral mezarları, Kaunos Antik Kenti, caretta carettalar, çamur banyoları, muhteşem güzellikler... Belki de burada keşfedilmemiş birçok yer var. Dalyan'ın Türkiye'de, hatta dünyada eşine rastlanılmayacak bir güzelliği var. Her şeyden önce tüm temennimiz buranın doğal güzelliğinin bozulmaması. Gerçekten bu güzelliğin bozulmaması için herkesin gayret etmesi gerekiyor."

Bölgede bulunan kaplıcaların dünyanın en güzel ve sağlıklı kaplıcaları olduğunu öğrendiklerini anlatan Başbuğ, "Buranın da sade bir tanıtımla turizm potansiyeli daha da artırılırsa buranın müthiş bir merkez olacağını düşünüyorum. Bu, ülkemize hizmettir" dedi.

Açıklamanın ardından kaldığı otelin sahibine Atatürk portresi hediye eden Başbuğ, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde düzenlenecek kitap fuarına katılmak üzere ilçeden ayrıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlker Başbuğ, Dalyan'da Tatil Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement