İlker Başbuğ: "Suriye Sınırında Endişeli Bir Durum Var" - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ: "Suriye Sınırında Endişeli Bir Durum Var"

İlker Başbuğ: "Suriye Sınırında Endişeli Bir Durum Var"

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kendi yazdığı kitapların imza gününe katılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Suriye sınırındaki gelişmelerin endişeli olduğunu söyledi.

19.07.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kendi yazdığı kitapların imza gününe katılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Suriye sınırındaki gelişmelerin endişeli olduğunu söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Turgutreis Mahallesi'nde bulunan Marina'da bir restoranda kendi yazdığı kitaplar için imza günü düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başbuğ, okurlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Kitap imza gününün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbuğ, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suriye sorununu değerlendiren Başbuğ, Türkiye gündemini yakından ilgilendiren konuların başında Suriye sınırındaki gelişmelerin geldiğini belirterek, "Sınıra baktığımızda, maalesef üç tarafından paylaşılmış durumda. Oradaki durum vahim, endişeli" dedi.

"DEMOKRASİ ÇOĞUNLUKLA DEĞİL, ÇOĞULCULUKLA OLUR"

Koalisyon ve seçim sonuçları hakkında da görüş bildiren Başbuğ, "Bir de demokrasilerde bazen çoğunluk, demokrasiye zarar verebiliyor. Önemli olan çoğulculuktur. İşte 2015'te çoğulcu bir parlamentoyu görüyoruz. Bu ülke bence demokraside çoğulculuğu istiyorsanız koalisyonlardan korkmamanız lazım. Koalisyonlar gayet tabii olabilir. Partilerin en asgari müşterekte birleşmesi lazım. O önemli. Bugün asgari müşterekte kimler birleşir diye baktığımız zaman iki alternatif gözüküyor. Bu iki alternatifleri önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bakalım hangisi gerçekleşecek" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ: 'Suriye Sınırında Endişeli Bir Durum Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement