İlker Başbuğ: Türkiye'yi Atatürk'ün Gösterdiği Çağdaş Hedefe Kadınlar Götürecek - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ: Türkiye'yi Atatürk'ün Gösterdiği Çağdaş Hedefe Kadınlar Götürecek

İlker Başbuğ: Türkiye\'yi Atatürk\'ün Gösterdiği Çağdaş Hedefe Kadınlar Götürecek

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Bodrum'da bir toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların erkeklerden daha duyarlı, daha güçlü ve daha cesur olduğunu belirterek, "Türkiye'yi Atatürk'ün gösterdiği çağdaş hedefe, kadınlar götürecek" dedi.

27.06.2015 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Bodrum'da bir toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların erkeklerden daha duyarlı, daha güçlü ve daha cesur olduğunu belirterek, " Türkiye'yi Atatürk'ün gösterdiği çağdaş hedefe, kadınlar götürecek" dedi.

Emekli Orgenaral İlker Başbuğ, Bodrum Rotary Kulübü'nün, Doria Otel'de düzenlenen toplantısına konuk konuşmacı olarak katıldı. Atatürk devrimlerinin bugüne kadar toplumun bütün katmanlarına yeterince anlatılamadığını söyleyen Başbuğ, devrimcilikle neyin amaçlandığının iyi bilinmesi gerektiğini savundu. Başbuğ şöyle konuştu:

"Atatürk diyor ki; 'Eski dönemleri, hurafeleri ve bakış tarzını bir tarafa bırakın.' İkinci olarak üzerinde durduğu konu yabancı fikirlerden uzaklaşılması. Bunun dışında devrimlerin temelinde bir milli karakterden söz ediyor. Türk Milleti'nin milli karakteri nedir? Bunları sorgulamak lazım. Atatürk'ün devriminin ismi aslında kültür devrimi. Bunu da tam anlatabildiğimizden emin değilim."

Atatürk'ün, milli kültürü eğitim-öğretim, ekonomi, bayındırlık ve sanat olmak üzere 4 temele dayandırdığını kaydeden Başbuğ, Atatürk devrimlerinin fertten, köyden, mahalleden başlayarak anlatılması gerektiğini belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının esasında, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin düşünüp de yapamadıklarını yaptığını öne süren Başbuğ, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin ülkenin çöküşünün ana nedeni olarak ahlaki çöküşü gördüğünü söyleyerek, "Diyorlar ki 'Bu ülke ahlaki bir çöküş üzerinden gidecek. Nasıl kurtaracağız? Anadolu'da mili bir burjuvazi yaratmamız lazım' diyorlar. Şu anda da aynı sıkıntı devam ediyor. İkinci sorun Türkiye'deki kadınların eğitim öğretim seviyesinin düşük olması. Türkiye'yi daha ileriye, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş hedefe kadınlar götürecek. Çünkü kadınlar erkeklerden daha duyarlı. Kadınlar daha güçlü, daha cesur" diye konuştu.

"ATATÜRK KADINLARIN ÖNDE OLMASINI İSTİYOR"

Gençleri göstererek, Türkiye'nin geleceğinden ümitli olduğunu söyleyen Başbuğ, Atatürk'ün kadınlara verdiği önemi anlatırken de, "Ailede çocuğu kim yetiştiriyor? Çocuğa ilk terbiyeyi, ilk eğitimi veren kadın. Bunu kabul etmek zorundayız. Onun için kadınların bütün alanlarda öne çıkmasını Mustafa Kemal Atatürk istiyor" dedi.

Bodrum Rotary Kulübü Dönem Başkanı Şehval Öztürk, Başbuğ'a konuşmasının ardından çiçek ve günün anısına plaket verdi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ: Türkiye'yi Atatürk'ün Gösterdiği Çağdaş Hedefe Kadınlar Götürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement