İlker Başbuğ'u Duygulandıran Karşılaşma - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ'u Duygulandıran Karşılaşma

İlker Başbuğ\'u Duygulandıran Karşılaşma

İlker Başbuğ, Şemdinli'de Gediktepe Karakolu'na yönelik saldırıda yaralanan ve 'Burada dikili taş olmaya razıyım' sözü ile unutamadığı asker Volkan Demir ile karşılaştı.

14.01.2015 10:08  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 2010 yılında Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 9 askerin şehit olduğu Gediktepe Karakolu'na yönelik PKK baskınında yaralanan ve ziyareti sırasında, 'Burada dikili taş olmaya razıyım' sözü ile unutamadığı asker Volkan Demir ile Gaziantep'te karşılaştı. Başbuğ, halen bacaklarında şarapnel parçası bulunan askerin işsiz olduğunu öğrenince, "Bugün bu çocuğa sahip çıkamıyoruz, acı bir durum ne diyeyim?" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

"DİKİLİ TAŞ OLMAYA RAZIYIM"

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nin Irak sınırındaki Gediktepe Karakolu'na, 19 Haziran 2010'da PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. 9 askerin şehit olduğu saldırıda aralarında aslen Giresunlu olan ancak Gaziantep'te yaşayan er Volkan Demir'in de bulunduğu 14 asker yaralandı. Bu saldırıdan bir gün sonra Gediktepe Karakolu'na o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ giderek inceleme yaptı ve yaralı askerlerle görüştü. Ziyaret sırasında yaralı askerlerden Volkan Demir'in terhisine 50 gün kaldığını öğrenen Orgeneral İlker Başbuğ, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a, 'terhis süresi kısalan askerleri sınırda görevlendirmeme' yönünde görüş bildirdi. Ancak bu teklifi duyan Volkan Demir, Başbuğ ve Erdoğan'ı, "Arkadaşlarımın şehit olduğu, yaralandığı Gediktepe'de değil 50 gün, bir ömür askerlik yapmaya, dikili taş olmaya razıyım' sözleriyle duygulandırdı.

GAZİLİK ÜNVANINI ELDE EDEMEDİ

Bacağındaki şarapnel parçalarına rağmen askerliğini Gediktepe'de tamamlayarak Gaziantep'e dönen ve bir süre psikolojik tedavi gören Volkan Demir, çatışmanın ardından hafif yaralı olduğu ve hastanede tedavi görmediği gerekçesiyle gazilik unvanını elde edemedi.

Ağır işlerde çalışamayan ve bacaklarındaki şarapnel parçaları da halen duran Demir, aramasına rağmen bir türlü iş bulamadı. Volkan Demir, Gediktepe'de Recep Tayyip Erdoğan ve İlker Başbuğ ile birlikte çekilmiş çerçevelettiği fotoğraf ile 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu söyleşi için Gaziantep'e gelen İlker Başbuğ'un yanına gitti. İlker Başbuğ, kendisini tanıtan Volkan Demir'i, fotoğrafa bakınca 'dikili taş olurum' sözünden hatırladı.

"BU ÇOCUĞA SAHİP ÇIKAMIYORUZ, ACI"

Bir süre sohbet ettiği Volkan Demir'in bacaklarında hala şarapnel parçası bulunduğunu ve işsiz olduğunu öğrenen Başbuğ, duruma üzülerek şöyle konuştu:

"İşsiz olmasına üzüldüm. Ben o gün ziyarette, 'terhisine az süre kalanları sınır hattından geriye alalım, geri hizmette kullanalım' önerisinde bulundum. Bu askerimiz o zaman bu teklifi duyunca; 'Burada dikili taş olmaya razıyım' dedi. Başbakan da orada, bu sözü ben bugün gibi hatırlıyorum. Bugün bu çocuğa sahip çıkamıyoruz, acı bu. Ne diyeyim yani? Ülkede şehitlerinize, gazilerinize ve size hizmet eden emeklilerinize sahip çıkacaksınız. Bir devlet, bir millet şehitlerinin geride bıraktıklarına, gazilerine ve emeklilerine sahip çıkmıyorsa o ülkenin geleceğini ben parlak görmüyorum."



BAŞBUĞ, PROF. ARPACIOĞLU'DAN ASKERLE İLGİLENMESİNİ İSTEDİ

İlker Başbuğ, yeniden gördüğü için mutlu olduğunu ifade ettiği Volkan Demir'in tedavisi ve iş bulması için yardımcı olacağını söyledi. İlker Başbuğ daha sonra, bir düşünce grubu başkanı da olan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu'na kendisini duygulandıran askeri tanıttı, tedavisi ve iş bulması için ilgilenmesini istedi.

Prof. Dr. Arpacıoğlu da bu isteğe olumlu yanıt vererek, askerin bacaklarındaki şarapnellerin çıkarılması ve kalıcı bir iş bulmasına yardım edeceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ'u Duygulandıran Karşılaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Kürdoğlu: Bu bulgara bakın hele çakal 11 75 Yanıtla
  • BENCE: PAŞAM, YİNE ANA MUHALEFET PARTİSİ GİBİ SİYASET YAPIYORSUN. ADAMA SORARLAR SEN ZAMANINDA PERSONELİNE SAHİP ÇIKTIN MI DİYE. GENEL KURMAY BAŞKANLARI ARASINDA EN BOŞ ADAM SENSİN. NEDEN Mİ; ÇÜNKÜ SÜREKLİ SAVUNMA HALİNDESİN, SÜREKLİ MEDYEDASIN, DİĞERLERİNİN HİÇ SESİ ÇIKMIYOR. . . . . . 14 25 Yanıtla
  • TR: bu memleket için ölümü göze alana gazi olana değil vurana iş var! 33 3 Yanıtla
  • döşemeci geldi: Chp nin başına ilker Başbuğ geçmeli 20 9 Yanıtla
  • merdo: PAŞA PAŞA SİZİN YÜZÜNÜZDEN MEMLEKET GERİ KALDI. FAKİR FUKARA ÇOCUKLARI AYNI VATANIN EVLATLARI BİRBİRİNİ BOĞAZLADI DURDU YILLARCA SEYİRCİ KALDINIZ. RAHAT TABİ ŞARKISI O ZAMAN SÖYLENMELİYDİ SİZİN İÇİN. RAHATINIZ YERİNDEYDİ . AMA HİÇ BU KADAR KAN AKMAZ HİÇ BİR YERDE. KANI DURDURMAK İSTEYENLEREDE DARBE YAPTINIZ. ŞİMDİ NE DİYORSUN HANGİ YÜZLE MİLLETİN HUZURUNA ÇIKIYORSUNUZ. 0 24 Yanıtla
  • VELİ: bırak paşam bu işleri anamuhalefet partisi gibi olmuşsun. iktidarken sorunları görmezden gel muhalefete düşünce sorunları hepimizden iyi özetle 6 15 Yanıtla
  • Sezer: Memleketine Sadık insanlara hele gazilerimize bu yapılan gerçekten çok acı 16 3 Yanıtla
  • hasan: GAZİ SIFATINI VERMEYEN TSK KENDİ PERSONELİNİ ZOR DURUMDA BIRAKMIŞ. 12 7 Yanıtla
  • Aybars : Bu ülkede başta hainler olmak üzeri 5 yaşının üzerindeki herkesi kesip,yeni bir ülke oluşturacaksın..milletin başına bela olan namkör kansızlarıysa tamamen yok edeceksin!!.. 14 2 Yanıtla
  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement