İlki Atatürk'ün Talimatıyla Düzenlenen Balkan Festivali, Başladı - Son Dakika
Güncel

İlki Atatürk'ün Talimatıyla Düzenlenen Balkan Festivali, Başladı

İlki Atatürk\'ün Talimatıyla Düzenlenen Balkan Festivali, Başladı

İzmir'de ilki 1935 yılında Atatürk'ün talimatıyla yapılan Balkan Festivali, törenlerle 10'uncu kez başladı.

10.10.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de ilki 1935 yılında Atatürk'ün talimatıyla yapılan Balkan Festivali, törenlerle 10'uncu kez başladı. Açılış töreninde 10 ülkenin temsilcileriyle, zeybek oyunlarını izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Festivalle, İzmir Balkanlar, Balkanlar İzmir olacak" dedi.

Kentte ilk olarak Balkan festivali, Atatürk'ün talimatıyla, 1935 yılında düzenlendi. 1936 yılında ikincisi düzenlendikten sonra Atatürk'ün rahatsızlanıp hayatını kaybetmesiyle festival de bir daha düzenlenmedi.

Ancak 70 yıl sonra 2007 yılında, festival yeniden canlandırıldı ve düzenlenmeye başlandı. Bu yıl 10'uncu kez yapılacak olan festivalin açılışı için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak'ın açılış konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katılan ülkelerin temsilcilerine konuştu. Atatürk'ün talimatıyla düzenlenen festivali, yeniden canlandırmanın ve devam ettirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Kocaoğlu, "Bu festivali önümüzdeki yıllarda da gençler yaşatacak. Bugünlerde ihtiyacımız olan barışı, bu festivallerle geliştireceğiz. Festivalle, İzmir balkanlar, balkanlar İzmir olacak. Her bir misafirimiz bizim gönüllü elçilerimiz olacak" dedi.

Açılış töreninin ardından Türk ekibinin, zeybek gösterisini izleyen Aziz Kocaoğlu ve katılan ülkelerin temsilcileri, Konak Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yaptı. İzmir'de, Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan katıldığı festival, 5 gün sürecek. Hafta boyunca Konak Meydanı her gün saat 17.00'de konuk ülke ekiplerinin gösterilerine sahne olacak. Cumartesi günü Bornova, Pazar günü Çiğli, Pazartesi günü Menderes, Salı günü ise Gaziemir'de saat 18.30'da düzenlenecek etkinliklerle festival coşkusu ilçelere taşınacağı açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlki Atatürk'ün Talimatıyla Düzenlenen Balkan Festivali, Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement