İlköğretim Haftası - Son Dakika
Yerel

İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası

Amasya Valisi Çomaktekin, mesaj yayımladı.

12.09.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çomaktekin, mesajında, bir eğitim-öğretim yılına daha başlıyor olmanın sevincini ve heyecanını birlikte yaşadıklarını belirtti.

İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okulun, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran bir yuva olduğunu vurgulayan Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Bir toplum, medeniyet sahasında ne kadar yol almak isterse eğitime o kadar önem vermek durumundadır. Atatürk'ün 'Eğitimdir ki bir ulusu, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır ya da tutsaklık ve düşkünlüğe bırakır' sözleri, eğitimin önemini açıkça ifade etmektedir. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe her yönüyle donatılmış olarak hazırlamak bizlerin birinci vazifesidir."

Çomaktekin, ülkeyi yarınlarına hazırlayan öğretmenlerin de taşıdıkları ağır sorumluluğun bilinciyle öğrencileri çok iyi yetiştirmeli, gelişen teknolojiyle birlikte değişen zamana ve hızla ilerleyen bilgi akışına iyi adapte olmaları gerektiğini dile getirdi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlköğretim Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement