İlköğretim Haftası - Son Dakika
Yerel

İlköğretim Haftası

Vezirköprü Mustafa Tunç İlk ve Ortaokulu'nda İlköğretim Haftası nedeniyle program düzenlendi.

29.09.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vezirköprü Mustafa Tunç İlk ve Ortaokulu'nda İlköğretim Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Programa, Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ömer Aydoğan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Soner Algök, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdem Kılınç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yener Aksoy, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Kani Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Şadi Baş, yaptığı konuşmada, "Atatürk'ün Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle İlköğretim Haftası ülkemizde her yıl anlamını artırarak kutlanmaktadır. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan okul, öğrenci ve veli işbirliğine değinerek, "Eğitim artık geleneksel okul anlayışındaki gibi durağan, dört duvar içerisinde, toplumdan kopuk bir vaziyette değil, aksine toplumla iç içe, toplumla bütünleşmiş olarak, değişim ve gelişime açık dinamik bir süreç olmak durumundadır. Dolayısıyla eğitim gibi önemli bir fonksiyonu üstlenen okullarımız, toplumsal ihtiyaç ve beklentileri karşılayabilmek için, çevre ile bütünleşmek, çevrenin yardım ve desteğini almak zorundadır. Bu bakımdan okul,öğrenci,veli işbirliği ve ailelerin eğitim sürecinin her aşamasında etkin rol alması, günümüz eğitim anlayışının olmazsa olmazlarındandır. Unutmayalım ki okul, aile, çevre işbirliğinin sağlanmasında ve eğitim kurumlarımızın istenilen düzeye getirilebilmesinde, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin her birine çok önemli görevler düşmektedir" diye konuştu.

Kaymakam Kaşıkçı ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

"Türkiye Cumhuriyetini kuran irade, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu ülkeyi gül bahçesinde teslim almadılar. Bu ülkenin kuruluşunda ilkokul, ortaokul ve lise sayısı 5 bin 133 idi. Öğretmen sayısı 12 bin 600 civarında idi. Bu nedenle ülkeyi kuranlar şu anda ilimizin öğretmen sayısından daha az bir sayı ile işe başladı. Bu ülke o günlerden, her köşesinde ilkokulu, ortaokulu, lisesi ve her ilinde bir üniversitesinin olduğu bu günlere geldi. Bu ülke artık öyle bir seviyeye geldi ki ekonomisinde ilk 10'u hedefleyen, ihracatında dünyada sıralamaya giren bir ülke oldu. Bu ülke eğitimli insanları ile insanlarını eğiterek bu noktaya geldi."

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Birinci sınıf öğrencilerine anasınıfı öğrencileri tarafından hoş geldin çiçeği takdim edildi. Daha sonra asker kıyafeti giydirilmiş okul öğrencileri gösteri yaptı ve Türk bayrağı açtı.

Program temsili ders zilinin çalınmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement