İlköğretim Haftası - Son Dakika
Yerel

İlköğretim Haftası

Malatya'nın Darende ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

01.10.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Darende ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Darende Nadir İlkokulunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, dünyanın en zor görevinin en kıymetli varlık olan insanın eğitilmesi olduğunu söyledi.

Eğitimin yaşam boyu sürdüğünü belirten İnce, "Çocukların ileriki yıllarda nasıl bir performans göstereceği başta ailesi olmak üzere okul ve çevreden aldığı eğitime bağlıdır. Öğretmen ve yöneticilerimize büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.

Okul Müdürü Mustafa Kızmaz da yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusunu yaşadıklarına değinerek, "Demokratik ve gelişmiş bir ülke olmanın ön şartı, iyi bir eğitim. Sorarak, sorgulayarak eğitilen bir birey hazırlayan nesiller, bizleri modern toplumun öncüsü haline getirecek" diye konuştu.

İlçedeki 48 eğitim kurumuna 5 bin 622 öğrencinin devam ettiği belirtildi.

Darende Kaymakamı Ali Türk, ders zilini çaldı.

Türk ve Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi, onlarla bir süre sohbet etti.

Törene Garnizon Komutan Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, İlçe Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlköğretim Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement