İlköğretim Haftası - Son Dakika
Yerel

İlköğretim Haftası

Ahlat'ta "İlköğretim Haftası" münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

02.10.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahlat'ta "İlköğretim Haftası" münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Ergezen İlkokulu'nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada konuşan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, 2015-2016 eğitim öğretim yılına heyecanla, azimle ve sevinçle başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Hepimizin temel vurgusu eğitim, yani öğrenme ve öğretmedir. Sevgili öğrenciler, hepimizin görevi sizleri yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamaz, gelişemez, ayakta kalamazlar. Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Eğer aklınızın zengin olmasını, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün olanaklarından faydalanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanın ve düzenli çalışın. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. Sizlerin bu bilinç ile planlı ve programlı çalışarak, hedeflerinize ulaşabileceğinize ve yarının büyükleri olarak ülkemize yararlı bir birey olacağınıza inancımız tamdır."

Öğretmenlere de seslenen Özden, en pahalı yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade etti.

İnsanın diğer canlılar gibi dünyaya bazı bilgilerle donanımlı olarak gelmediğini anlatan Özden, insanın eğitim ve öğretime ihtiyaç duyduğunu anlattı.

Özden, "Bu faaliyet bir yaşam boyu devam etse de insanın özellikle çocukluk dönemi, alacağı eğitim ve öğretim bakımından en kritik aşamadır. Hayata kişisel, sosyal, zihinsel ve manevi anlamda iyi yetişmiş bireyler kazandırmak için çocukluk döneminin iyi değerlendirilmesi ve bu dönemde gerçekleştirilecek eğitimin çocuğun ilgi, yetenek ve algısına uygun olması gerekir" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, koro dinletisi ve gösteriler sunuldu.

Birinci sınıfa başlayacak öğrencilere ise son sınıf öğrencileri tarafından çiçek verildi.

İzleyenlerin beğenisini kazanan program verilen ikramla sona erdi. Programa Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı A. Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban, kurum amirleri ve veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlköğretim Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement