İlköğretim Haftası Anafartalar'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

İlköğretim Haftası Anafartalar'da Kutlandı

İlköğretim Haftası Anafartalar\'da Kutlandı

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte İlköğretim Haftası da kutlandı.

28.09.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte İlköğretim Haftası da kutlandı.

Ödemiş Hükümet Meydanında başlayan kutlama programı Anafartalar İlkokulunda devam etti.

Hükmet Meydanı'ndaki törene Ödemiş Belediye Başkan Vekili Hasan Gürgen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler, milli eğitim müdürlüğü çelengini Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıtına sundu. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan törene Kaymakam Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Yüzüak, Belediye Başkan Vekili Hasan Gürgen, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Göçen Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Okul Müdürü Orhan Pınartaşı açılış konuşmasını yaptı.

"TAKVİYE KURSLARIMIZ 3 EKİM'DE BAŞLAYACAK"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel şunları ifade etti: "Ödemiş'te yaklaşık bin 400 öğretmenimiz ile 20 bin öğrencimiz ders başı yapıyor. Bu dönemde önemsediğimiz en önemli konulardan biri öğrencilerimiz adına açacağımız takviye kurslarımızdır. Öğrencilerimizin üst sınavlara hazırlanması için takviye kurslar dediğimiz yani destekleme ve yetiştirme kurslarımızı açacağız. Kurslarımız mümkünse hafta içi ve hafta sonları olacak. Örgün eğitimdeki yani eğitimini sürdüren öğrencilerimiz kendi okul müdürlüklerine, eğitimini tamamlamış ancak sınava girecek olan öğrencilerimiz de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze başvuru yaparak kurslarda kursiyer olabilecekler. Bugünden itibaren başvuruların yapılmasını talep ediyoruz. 1 Ekim'e kadar yapılan başvurular sonucunda 3 Ekim'de takviye dediğimiz kurslar başlayacak. Velilerimizden çocukları ile daha yakından ilgilenmelerini öğretmen arkadaşlarımız ile koordinasyon sağlamalarını istiyoruz. Kurslara gelecek öğrencilerimizin ailelerinde de çocuklarını desteklemelerini daha fazla ilgi göstermelerini istiyoruz. Yeni dönemde tüm öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarımız ile öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

"1400 ÖĞRETMEN, 20 BİN ÖĞRENCİ CİDDİ RAKAMLAR"

Kaymakam Celil Ateşoğlu da "İlçemizde bin 400 öğretmenimiz ve 20 bin öğrencimiz ders başı yapmaya başladı. Bu rakamlar çok ciddi rakamlardır. Devletimiz öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Bugün burada Anafartalar İlkokulunda bende öğrencilik yıllarımı anımsadım. Benimde ortaokulumun ismi Anafartalar'dı. Ödemiş'te bu okulumuzda da öğrenci fazlalığımız var. Onun için sabahçı öğlenci sistemi bu okulumuzda devam ediyor" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ZAFER MAHALLESİNE OKUL KAZANDIRIRIZ"

Zafer Mahallesine'de okul müjdesi veren Ateşoğlu şöyle devam etti: "Zafer Mahallemizde bir okulumuzun olamamasından dolayı o mahalleden öğrencilerimiz bu okulumuzu da geliyor. Önümüzdeki günlerde Zafer Mahallesi'nde okul yapımına inşallah başlarız. Önümüzdeki dönemde okullarımızı rahatlatmış oluruz. Yeni dönemde öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okul müdürlerimize başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından okul öğrencilerinden Meryem Koç, Esma Bozdoğan, Bilge Köroğlu, Cemre Akgül günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu. Öğrenci Yusuf Ege Bodur, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim ile ilgili söylediği sözleri okuması törendekileri duygulandırdı. Program sandalye oyunu, kaşıkta yumurta taşıma ve çuval yarışması ile devam etti. Yarışmalarda birinci gelen öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlköğretim Haftası Anafartalar'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement