İlkokul Öğrencileri Sudan Zehirlendi, Okullar Tatil Edildi - Son Dakika
Güncel

İlkokul Öğrencileri Sudan Zehirlendi, Okullar Tatil Edildi

İlkokul Öğrencileri Sudan Zehirlendi, Okullar Tatil Edildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 50 öğrenci karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Merkez ve batı yakasındaki okullar tatil edildi.

13.10.2016 14:28  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde pompadaki klor deposunun patlaması sonucu içme suyuna fazla miktarda klor karıştı. İlçedeki 11 mahalle durumdan etkilenirken, ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Klor karışmış sudan içtiği tahmin edilen öğrenciler ise hastanelere başvurdu.

İKNCİ BİR UYARIYA KADAR ŞEBEKE SUYU YASAK

Edinilen bilgiye göre, Manavgat Küçük Hasan İlköğretim Okulu'nda okuyan 50 öğrenci karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı. Öğrencilerin şebeke suyu içtikten sonra rahatsızlandığını belirtmeleri üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT (Antalya Su ve Atıksu İdaresi) Manavgat yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Manavgat genelini besleyen ana şebekede klor tankı patlaması nedeniyle içme suyuna aşırı miktarda klor karıştığı, rahatsızlıkların bundan kaynaklanmış olabileceği bildirildi. ASAT yetkilileri Manavgat genelinde vatandaşların ikinci bir duyuruya kadar şebeke suyunu içmemeleri gerektiğini duyurdu.

VELİLER HASTANELERE AKIN ETTİ

Öğrencilerin rahatsızlandığının duyulması üzerine veliler de hastanelere ve okula akın ederek çocuklarının durumunu öğrenmeye çalıştı. ASAT ve Sağlık Grup Başkanlığından gelen ekipler ile Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri Küçük Hasan İlköğretim Okulu ve çevresinde bulunan çeşmelerden tahlil için su numunesi alırken okul kantininden de numune alındı.

MERKEZ VE BATI YAKASINDAKİ OKULLAR TATİL

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Küçük Hasan İlköğretim Okulunda bazı öğrencilerin içme suyundan etkilenerek hastaneye kaldırılması üzerine Manavgat merkez ve batı yakasında bulunan ilk ve orta dereceli okulların 1 günlüğüne tatil edildiğini söyledi.

Çağlayan, Atatürk, Milli Egemenlik, Küçük Hasan İlköğretim Okullarının da aralarında bulunduğu Manavgat Irmağı'nın Antalya tarafında bulunan ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

AĞRI'DA DA SANDİVİÇTEN ZEHİRLENDİLER

Öte yandan Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde yedikleri sandviçten zehirlenerek hastaneye kaldırılan 70 öğrenci taburcu edilirken, 75'inci Yıl İlköğretim Okulu'nda bugün rahatsızlanan 4 öğrenci, hastaneye kaldırıldı.

Geçtiğimiz günlerde 1 öğrencinin öldüğü çok sayıda öğrencinin de zehirlendiği ilçede 4 gün içinde ikinci zehirlenme vakası oldu. İlçeye bağlı Bereket Köyü ile Telçeker Köyü'nün yanı sıra Reşat Erden Lisesi, Savaş Ay Lisesi ile İmam Hatip Lisesi'nden toplam 70 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahale ardından öğrenciler gece boyunca müşahede altında tutularak bu sabah saatlerinde taburcu edildi. 75'inci yıl ilköğretim okulunda zehirlenen 4 öğrenci daha hastaneye kaldırıldı.

"4 ÇOCUĞUM VAR 4'Ü DE ZEHİRLENMİŞ"

Velilerden Ahmet Bozdoğan, "Benim 4 çocuğum var 4'ü de zehirlenmiş. Hastaneye kaldırdık ve tedavilerinin ardından taburcu edildi. En çok zehirlenme bizim köyde yaşandı" diye konuştu. Çocuğunu okula göndermeyeceğini söyleyen Nasrullah Çeri ise, şöyle konuştu:

"Okullarda sağlık adına hiçbir şey yok. Denetimler sıfır, O yemeği dağıtan firma hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Biz çocuklarımızı gözümüzden sakınırken onlar zehirliyorlar. İki çocuğum okula gidiyordu ikisi de zehirlendi. Bundan sonra çocuklarımı okula göndermeyeceğim."

Öğrencilerden Beyza Böğürcük ise, "Okulda yediğimiz yemeğin içinde sucuk,yeşillik ve patates vardı. Onu yiyip eve gittikten sonra midem bulandı karnım ağrıdı. Sonra ailem beni hastaneye getirdi. Şimdi biraz daha iyiyim" diye konuştu

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlkokul Öğrencileri Sudan Zehirlendi, Okullar Tatil Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement