İlkokul Öğrencilerine Klasik Müzik Eğitimi - Son Dakika
Yerel

İlkokul Öğrencilerine Klasik Müzik Eğitimi

Antalya Filarmoni Derneği üyesi, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) ve Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) gönüllü sanatçıların başlattığı "Duymayan Kalmasın Projesi" kapsamında bir okulda klasik müzik eğitimi ve konser verildi.

23.03.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Filarmoni Derneği üyesi, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) ve Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) gönüllü sanatçıların başlattığı "Duymayan Kalmasın Projesi" kapsamında bir okulda klasik müzik eğitimi ve konser verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Antalya Filarmoni Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Fikret Haluk Saraçoğlu İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe, ADSO'dan 8 sanatçı katıldı. Sanatçılar, öğrencilere müzik aletlerini tanıttı, konser verdi.

Sanatçılar, bazı öğrencileri sahneye davet ederek orkestra şefliği de yaptırdı.

Obua sanatçısı Bayram Bayramoğulları, etkinlik sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin öncülüğünü ADSO ve ANTDOB sanatçıları Akca Bilgin, Çağla Bilgin, Özge Tanrıver, Fırat Yeşillik, Aydal İşgören ve Barış Öğüt'ün yaptığını söyledi.

Proje ile daha önce klasik müzik dinlememiş çocukların okuduğu özellikle köy ve devlet okullarında anlatımlı konser vermenin amaçlandığını bildiren Bayramoğulları, şöyle konuştu:

"Çocukları müzik dinlemeye teşvik etmek, klasik müzik enstrümanlarını tanıtmak, orkestra sanatçılığını anlatmak ve çok sesli müzik hakkında bilgi vermek istiyoruz. Hedefimiz, özellikle konserlere gelemeyecek durumda olan çocukların müzik etkinliklerinde mahrum kalmamalarını sağlamak. Büyük orkestralar ile gidilmesi güç olan köy ve kasaba okullarındaki çocuklara ulaşabilmeyi amaçlıyoruz. Fırsat buldukça her ay belirli sayıda okula gideceğiz."

Bayramoğulları, proje ile yetenekli öğrencilerin klasik müzik konusunda ilgisinin çekilerek müzik eğitimine yönelmelerinin de sağlanabileceğini ifade etti.

Projenin tamamen gönüllülük esasına dayandığını, hiçbir kurum ve kuruluşla bağı bulunmadığını dile getiren Bayramoğulları, projeye katılmak isteyen sanatçıların sayısının her gün arttığını, 6 kişinin başlattığı projede 20'ye yakın sanatçının görev aldığını kaydetti.

Bayramoğulları, konserlerin Antalya'nın Alanya ve Kaş ilçeleri ile Burdur'da da planlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlkokul Öğrencilerine Klasik Müzik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement