İlkurşunlu'dan Atık İlaç Çağrısı - Son Dakika
Yerel

İlkurşunlu'dan Atık İlaç Çağrısı

İlkurşunlu\'dan Atık İlaç Çağrısı

Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Şule İlkkurşunlu, "Doğayı, içme sularını kirleten atık ilaçları kooperatif üyesi eczanelere bırakın" çağrısında bulundu.

26.09.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Şule İlkkurşunlu, "Doğayı, içme sularını kirleten atık ilaçları kooperatif üyesi eczanelere bırakın" çağrısında bulundu.

Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) 6 yıl önce tarihi geçmiş, kullanılmayan ilaçların doğaya ve insan sağlığına zarar vermesini önlemek amacıyla 'Atık İlaç Hareketi'ni başlattı. Her yıl artan destek sayesinde toplanan atık ilaç sayısı ise sürekli artış gösterdi. EDAK Ecza Kooperatifi'nin lojistik destek verdiği proje kapsamında 2012 yılında 22 bin 500 kilogram, 2013 yılında 22 bin 110 kilogram, 2014 yılında 50 bin 240 kilogram, 2015 yılında 67 bin 080 kilogram, 2016 yılında ise ilk 9 ayında 62 bin kilogram atık ilaç toplanarak imhası gerçekleştirildi.

Ne kadar çok tarihi geçmiş ve kullanılmayan ilaç imha ettirilirse, doğamızın ve çevremizin o kadar daha çok korunacağını ifade eden ÇEKOOP Başkanı Eczacı Şule İlkkurşunlu, "Lütfen atık ilaçlarınızı çöpe atmayın. Tarihi geçmiş ve kullanmadığınız ilaçlarınızı ÇEKOOP üyesi eczanelere bırakın. www.cekoop.org.tr adresimizi ziyaret ederek, üye eczanelerimizi öğrenebilirsiniz" dedi.

İmha edilmeyen atık ilaçların, dünyamıza ve tüm canlılara zarar verdiğini belirten İlkkurşunlu, "Atık ilaçlar çöp değildir. Atık ilaçlar doğaya karıştırdığında tüm canlılara çok zarar veriyor. Artık sularımızda ağrı kesiciler, kanser ilaçları bile var. Bu ilaçlar arıtmayla sudan arındırılamıyor. Sağlığımızı korumak, temiz bir gelecek için atık ilaçları üyemiz olan eczanelere getirin" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkurşunlu'dan Atık İlaç Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement