İllerin Milletvekili Sayısı Değişti - Son Dakika
Güncel

İllerin Milletvekili Sayısı Değişti

İllerin Milletvekili Sayısı Değişti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) adrese dayalı nüfus sayım sistemine göre seçim çevrelerinin milletvekili sayısını yeniden belirledi.

18.06.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) adrese dayalı nüfus sayım sistemine göre seçim çevrelerinin milletvekili sayısını yeniden belirledi. Yozgat, Siirt ve Isparta'nın milletvekili sayısı birer azalırken, Antalya, Kocaeli ve Tekirdağ'ın milletvekili sayısı birer kişi yükseldi.

Yüksek Seçim Kurulu 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 5. maddesinde, seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının Yüksek Seçim Kurulu tarafından genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç altı ay içinde, 4. madde uyarınca tespit edilerek ilan etti.

Yüksek Seçim Kurulunun 260 numaralı kararında nüfusu azalan illerden 4 milletvekili çıkartan Yozgat ve Isparta'nın milletvekili sayısı 3'e, 3 milletvekili çıkartan Siirt'in ise milletvekili sayısı 2'ye düştü. 14 milletvekili çıkartan Antalya'nın milletvekili sayısı 15'e, 11 milletvekili çıkartan Kocaeli'nin milletvekili sayısı 12'ye, 6 milletvekili çıkartan Tekirdağ'ın milletvekili sayısı ise 7'ye yükseldi. Diğer illerin milletvekili sayısı değişmedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İllerin Milletvekili Sayısı Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement