ILO Türkiye Direktöründen Memur-Sen'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

ILO Türkiye Direktöründen Memur-Sen'e Ziyaret

Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu'yu ziyaret etti.

26.03.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu ziyaret etti.

ILO Türkiye Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu'nun Memur-Sen'e ziyaretinde Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ile Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen de hazır bulundu. Efendioğlu, Nisan ayı içerisinde Cenevre'de ILO yetkilileri ile Türkiye'nin iş veren, hükümet, işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarının katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan toplantıyla ilgili Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile görüş alışverişinde bulundu. Sendikal hayatın ILO normlarına uygun hale getirilmesine yönelik gerçekleştirilmesi planlanan toplantıya Gündoğdu, konfederasyon olarak destek verileceğini ifade etti. Gündoğdu, toplantının özellikle sendikal hayata dair kanunlarda bulunan eksiklerin giderilmesine yönelik bir fırsat olabileceğini söyledi. Bu toplantıların teknik toplantılar olması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, "Toplantılar gündelik tartışmalardan uzak, sonuca yönelik olmalıdır" dedi.

AB yetkililerinin de Türkiye'ye daha objektif bir gözle bakması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, Türkiye hakkındaki verilerin tek kaynaktan alınmaması gerektiğinin altını çizdi. Gündoğdu, konu hakkında tüm tarafların bilgisine başvurulmasını talep etti.

Memur-Sen'in yapıcı duruşundan dolayı teşekkür eden Efendioğlu ise, toplantıların gündelik tartışmalardan uzak durulması önerisini destekleyeceğini açıkladı. Efendioğlu, ayrıca Türkiye'de sivil toplum örgütlerinin yeri ve önemine vurgu yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ILO Türkiye Direktöründen Memur-Sen'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement