Bodrum'da Yaralı Bulunan Kaplumbağa Tedavi Edilip, Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Yaralı Bulunan Kaplumbağa Tedavi Edilip, Doğaya Bırakıldı

Bodrum\'da Yaralı Bulunan Kaplumbağa Tedavi Edilip, Doğaya Bırakıldı

Bodrum'da yaralı olarak bulunan ve 'İlsu' adı verilen 35 yaşındaki yeşil deniz kaplumbağası, tedavisinin ardından doğal yaşamına bırakıldı.

22.09.2014 18:33  Güncelleme: 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaralı olarak bulunan ve AKUT operasyonu ile kurtarılan, 'İlsu' adı verilen 35 yaşındaki yeşil deniz kaplumbağası, tedavisinin ardından doğal yaşamına bırakıldı.

Bodrum'un Yalı Mahallesi Gerenkuyu Mevkii'nde 8 Ağustos 2014 tarihinde balıkçıların yaralı olarak gördüğü ve AKUT Bodrum ekibinin yaptığı operasyon ile kurtarılarak Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yetkililerine teslim edilen 40 kilogram ağırlığında, 65 cm uzunluğunda ve 35 yaşındaki dişi yeşil deniz kaplumbağası, bugün bulunduğu yere bırakıldı.

Muğla Orman Su İşleri Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu Av ve Yaban Hayvanlarını Koruma Vakfı eski başkanı emekli büyükelçi Süha Umar ile DEKAMER görevlilerinin bulunduğu törene sahilde denize giren yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi.

İl Müdürü Bayrak'ın yaptığı konuşma sonrasında deniz kaplumbağası önce plajda yere bırakıldı ardından yürüyerek denize gidip yüzerek gözlerden kayboldu. Bölge Müdürü Bayrak, "Bu canlılar bize doğanın bir emaneti, doğanın dengesinin bozulmaması için bu canlılara tüm gücümüzle sahip çıkmalı ve bunu toplum bilinci olarak geliştirmeliyiz. Bu canlıyı da bulmasaydık belki de ölecekti. Sağ yüzgecinin altında derin yarası bulunan deniz kaplumbağamızı tedavi edip bugün bulduğumuz yerde doğal ortamına bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tedavi edilip yüzme yeteneğini kazandığı için bugün doğal ortamına bıraktık. Ayrıca bölgede sıkça görülen Akdeniz fokları için de Bodrum'da bir tedavi noktası oluşturacağız" dedi.

AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu ise yaralı Akdeniz Foku veya Caretta benzeri canlıların bulunduğunda, AKUT veya Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü'ne haber verilmesinin, hızlı müdahale ile canlının yaşamı şansını arttırdığını söyledi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Yaralı Bulunan Kaplumbağa Tedavi Edilip, Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement