İmag'in Yeni Sayısı Yayınlandı - Son Dakika
Güncel

İmag'in Yeni Sayısı Yayınlandı

Novartis'in ilaç sektöründe bir ilke imza atarak yayınladığı dijital dergi iMag, 5'inci sayısında Parkinson Hastalığı'na odaklanıyor.

21.05.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NOVARTIS iMag YENİ SAYISINDA PARKİNSON HASTALIĞI'NA ODAKLANILIYOR

Derginin bu sayısında Parkinson Hastalığı'nın görülme nedenleri, belirtileri, hastalıkla yaşam ve tedavi gibi konular incelenirken önemli uzmanların görüşlerine başvuruluyor. Görsel ve videolarla desteklenen dergide, Novartis'ten haberler, eğitim yazıları, seyahat notları, yemek tarifleri ve şehirdeki aktivitelerle ilgili bilgiler de yer alıyor.

İlaç sektöründe bir ilk olan Novartis iMag'in 5'inci sayısı tablet kullanıcılarına sunuldu. Bir dijital dergi olan ve her sayısında farklı bir terapötik alanla ilgili uzman görüşlerine, hastalığın aşamalarına, tanı ve tedavi süreçlerine, hastaların yaşam hikâyelerine kolay ve farklı bir tasarımla ulaşılmasını sağlayan iMag tablet uygulaması, hastalıklarla ilgili merak edilenler hakkında detaylı ve kapsamlı bir bilgi aktarımı sağlamaya devam ediyor.

Önceki sayılarda MS, sarı nokta hastalığı, KOAH ve dermatolojik hastalıklara odaklanılan derginin bu sayısında Parkinson Hastalığı mercek altına alınıyor. Hastalığın tanımı, belirtileri, tanısı, nedenleri, görülme sıklığı, hastalıkla yaşam ve hastalığın tedavisi gibi konular alanında uzman isimlerin görüşlerine başvurularak detaylı bir şekilde aktarılıyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Emre ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşmet Hanağası'nın video röportajlarının yer aldığı sayıda, Novartis Türkiye Nörobilim Bölüm Direktörü Sevilay Özdemir ise bu alanda yürütülen çalışmaları aktarıyor.

Novartis çalışanlarının katkısı ile hazırlanan dergide ayrıca, insan kaynakları, seyahat, şehir aktiviteleri ve yeme-içme gibi konularda içeriklere erişilebilirken, Novartis gündemiyle ilgili önemli gelişmeler de yer alıyor.

İlaç endüstrisinde bir ilk olan Novartis iMag, dijital dergi formatında olması sebebiyle okurlara teknolojik, kolay erişilebilir ve kolay okunabilir bir araç sunuyor. Mobil teknolojileri kullanarak hastaların hayatını kolaylaştırmayı ve sağlık konusundaki bilinci artırmayı hedefleyen Novartis, bu amacı gerçekleştirirken okuyucuların kolay ve rahat takip edebileceği tasarımda ve içerikte bir dergi sunuyor. İçeriği Novartis tarafından hazırlanan derginin tüm video çekimleri ve içerik geliştirme süreci de Novartis tarafından takip ediliyor.

Çeşitli terapötik alanlarda konunun uzmanlarının görüşlerini takip etmek, hasta ve hasta yakınlarının tecrübelerine ilişkin bilgi edinmek isteyen tüm okuyucuların ücretsiz olarak edinebildiği dergi, App Store'da "Newsstand" aplikasyonu ve Android kullanıcıları için ise Google Play Store uygulaması üzerinden indirilebiliyor. PC üzerinden de erişilebilen dergiye aşağıdaki linklerden kolayca ulaşabiliyor;

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İmag'in Yeni Sayısı Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement