İmam Cuma Hutbesini Okul Sırası Üzerinde Okudu - Son Dakika
Güncel

İmam Cuma Hutbesini Okul Sırası Üzerinde Okudu

İmam Cuma Hutbesini Okul Sırası Üzerinde Okudu

Burdur merkez Yeni Sanayi Camisi İmamı Halil Gürkan, camide genel tadilat olması sebebiyle Cuma hutbesini okul sırası üzerinde okudu.

07.08.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur merkez Yeni Sanayi Camisi İmamı Halil Gürkan, camide genel tadilat olması sebebiyle Cuma hutbesini okul sırası üzerinde okudu.

Yeni Sanayi Camisi'nde 27 yıldır görev yapan İmam Halil Gürkan, genel tadilat sebebiyle caminin eski ahşap minberi sökülünce, okul sırasının üzerinden cemaate seslendi. Camiye geldiği günden beri birçok değişiklik yaptıklarını söyleyen İmam Halil Gürkan, "Camimizin görünen alanı bu kadar değildi, genişlettik. Camimizin çatısı kubbeli değildi, çatıyı kaldırdık, kubbe yaptık. Çok eskimiş olan, fayanstan yapılan minber, mihrap ve kürsünün de çini motifli olarak yapılmasını arzuladık. Hayırsever bir iş adamımızın katkılarıyla camimizi sıfırdan hutbe okuduğumuz minberi, namaz kıldırdığımız mihrabı ve vaaz verilen kürsüyü yeniden yaptırmaktayız. Bu inşaatın bir ay süreceği tahmin ediliyor. Buna ek olarak pencerelerin üst tarafına da vitraj yaptıracağız. Camimizin fiziki görünümünün daha iyi olması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" dedi.

CUMA HUTBESİNİ OKUMAK İÇİN OKUL SIRASI GETİRDİ

Minberin sökülmesi üzerine hutbe okumak için camiye okul sırası getirdiğini ve Cuma Hutbesi'ni okul sırası üzerinden okuduğunu anlatan İmam Halil Gürkan, Peygamber Efendimizin, hurma ağacının kütüğünün üzerinde vaaz verdiğini hatırlattı.

İmamın cemaatin yüzünü görecek kadar yukarıda olması gerektiğini dile getiren İmam Halil Gürkan, "Cuma günleri hutbe okuduğumuz minberimiz vardı. Eski ahşap minberimiz sökülünce minbersiz kaldık. Şimdilik bir okul sırası koymak suretiyle Cuma günleri hutbe icra etme işini bu mekanda yapmaktayız. Peygamberimizin, cuma günleri okumuş olduğu hutbe, hurma kütüğü üstünde yapılıyordu. Hatta o kütüğün yerine başka bir kütük yapıldı. Rivayet edilir ki, o kütüğün üzerinde hutbe bir daha okunmayacak diye. O kütüğün inim inim ağladığı zikredilmektedir. Zaten asıl olan imamın cuma günleri, bir miktar yüksekliğe çıkmak suretiyle hutbesini icra etmesidir. Biz de bu vazifeyi şu anda sıra üzerinde yapmaktayız" diye konuştu. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İmam Cuma Hutbesini Okul Sırası Üzerinde Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement