İmam, Dede ve Pastör, Aşure Dağıttı - Son Dakika
Kültür Sanat

İmam, Dede ve Pastör, Aşure Dağıttı

Maltepe Belediyesi'nin "Aşuremiz bereketli, muhabbetimiz daim olsun" temalı etkinliğinde, farklı inançların temsilcileri, vatandaşlara aşure ikram etti.

06.11.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe'de imam, Alevi dedesi ve Hristiyan din adamı, vatandaşlara aşure dağıttı.

Maltepe Belediyesi'nin "Aşuremiz bereketli, muhabbetimiz daim olsun" temalı Aşure Günü etkinliği, ilçenin Merkez Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, muharrem ayının hüzün ayı olduğunu belirterek, "Ehlibeyit soyuna yapılan zulmün unutulmadığı gün olan muharrem sonrası sevginin, dostluğun ve barışın yemeği aşurede bir araya gelmenin mutluluğunu bir yanımız buruk da olsa yaşıyoruz. Aşure, bir dostluk yemeğidir. Aşure kini, nefreti sonlandıran ve kardeşliği perçinleyen bir yemektir. Aşure sadece Müslümanların değil, Hristiyanların da diğer dinlerin de ortak aşıdır" diye konuştu.

Maltepe'de tüm kesimleri kucaklayacaklarını söyleyen Kılıç, Noel'de de bir etkinlik düzenleyeceklerini dile getirdi.

Gülsuyu Cemevi Dedesi Hasan Harabati de aşurenin bir olmayı temsil ettiğine dikkati çekerek, "Allah'ın yarattığı varlıkların hepsi birdir. Yaratılan herkesi hoş görüp, el ele, hep beraber kardeş olup birliğimizi sağlayacağız. Aşurenin tüm peygamberler gibi peygamberimiz Hazreti Muhammed'in de aşı olduğunu asla unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Harabati, konuşmasının ardından "lokma duası" yaptırdı.

Maltepe Müftülüğü'nden merkez vaizi Mehmet Aydın ise aşurenin bereketli olmasını dileyerek, "Hep birlikte vatanımızda cennetimizi yaşamamız lazım. Birlik ve beraberlikle minarelerimizi yıktırmadan, ezanı susturmadan, bayrağımızı dalgalandırmaya devam etmeliyiz" dedi.

İstanbul Protestan Kilisesi'nden pastör Marc Madrigal ise Hazreti Nuh ve yanındakilerin tufan koptuğunda Allah'ın onlara sağladığı aşureyle kurtulduklarını anlatarak, "Aslında bu bahis, bana bir ayeti hatırlatıyor, kilisemizde bir ilahi söyleriz, ilahi şöyle: 'Rabbim sarsılmaz, sevgisi hiç eksilmez, hiçbir zaman azalmaz, tükenmez, inayetini her sabahında Rab yeniler, tazeler' İnşallah aşureyle bunu hatırlarız" diye konuştu.

Duaların ardından, Belediye Başkanı Kılıç, vaiz Aydın, Alevi dedesi Harabati ve pastör Madrigal vatandaşlara aşure dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yaklaşık 10 bin kap aşure ikram edildi.

Etkinliğe, İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı Başkanı Timur Topuz, belediye yetkilileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İmam, Dede ve Pastör, Aşure Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement