İmam Hatip Günleri' Başladı - Son Dakika
Yerel

İmam Hatip Günleri' Başladı

İmam Hatip Günleri\' Başladı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde imam hatip okulları bir araya gelerek “İmam Hatip Günleri” etkinliği düzenledi.

09.06.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde imam hatip okulları bir araya gelerek "İmam Hatip Günleri" etkinliği düzenledi.

Samsun il merkezi ve 17 ilçeden 42 lise ve ortaokulun katıldığı etkinlik Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Etkinliğin açılış programına Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

"HERKES ÖĞRENCİLERİNİN İYİ YETİŞMESİ İÇİN ÇABA HARCIYOR"

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'in açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Takdir edersiniz ki öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yaptıklarının göz önüne çıkarılmasını ister. Onun için de böyle bir faaliyet düzenlendi. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu diğer okullarımıza da güzel bir örnek olur. Herkes öğrencilerinin iyi yetişmesi için çaba harcıyor. Tüm ülkeler bunun için kafa yoruyor. Ülkemizde de öğrenciler yavrularımız daha iyi eğitim alsın diye başta Milli Eğitim camiası sonra aileler ve biz yöneticiler bir çaba içerisindeyiz. Bu çabanın amacı geleceğimizi kurtarmak aslında. Bir taraftan da yavrularımızın daha iyi yetişmesini sağlamak" dedi.

"İMAM HATİP GENÇLİĞİ, BAŞLARI ANCAK RÜKU İLE EĞİLEBİLEN BİR GENÇLİK OLACAKTIR"

Tarihten çeşitli örnekler veren Şahin, "Tarihe doğru dönerseniz mesela Tevfik Fikret oğlu Haluk'u öne çıkararak bir nesil yetiştirmek veya zihnindeki nesli ortaya çıkarmak istiyor. Diğer taraftan dönüyorsunuz Mehmet Akif Ersoy, 'Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek çiğnetmedi namusunu işte çiğnetmeyecek!' derken Asım üzerinden hayal ettiği gençlik nasıl olsun onu söylemeye çalışıyor. Cumhuriyet dönemine geliyorsunuz Necip Fazıl Kısakürek, 'Mehmet'im sevinin başlar yüksekte!' bu dizeleriyle aslında Mehmet üzerinden hayalinde gençliği ortaya çıkarmaya çalışıyor. İşte bizim gençliğimizde burada gururla, övünerek söyleyebileceğimiz bu İmam Hatip gençliği hem tevazu göstererek, tevazu sahibi oldukları ve kendilerini çok iyi yetiştirdikleri için başları ancak rüku ile eğilebilen bir gençlik olacaktır. Öyle bir gençlik ki bu gençlik aslında zifiri karanlıkta bile ak sütün içindeki ak tüyü ayırabilecek bir gençlik olmalıdır" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında şiir dinletileri, ezgi ve ilahi seslendirmeleri, mehter takımı gösterileri, spor gösterileri, tiyatro gösterisi ve birçok faaliyet yer alıyor. Etkinlik 10 Haziran 2015 günü saat 19.00'da başlayacak tiyatro gösterisi ile son bulacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İmam Hatip Günleri' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement