İmam Hatip Okulları İhtişamlı Günlerine Döndü" - Son Dakika
Yerel

İmam Hatip Okulları İhtişamlı Günlerine Döndü"

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, 28 Şubat ürünü katsayı ve başörtüsü gibi engellerin kaldırılmasıyla imam hatip okullarındaki öğrenci sayısının 1 milyona ulaştığını bildirdi.

11.07.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

METİN GİRGİN - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, 28 Şubat ürünü katsayı ve başörtüsü gibi engellerin kaldırılmasıyla imam hatip okullarındaki öğrenci sayısının 1 milyona ulaştığını bildirdi.

Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imam hatip okullarının toplumsal bir ihtiyaç ve mutabakat neticesinde ortaya çıkmış kurumlar olduğunu söyledi.

Bu okulları milletin her zaman sahiplendiğini, herhangi bir engelle önü kesilmediği müddetçe gereken ilgiyi fazlasıyla gösterdiğini belirten Öksüz, "Engellendiği dönemlerde kayıplar yaşasa da varlığı milletçe muhafaza edilmiştir. Bugün de aynı ilgi ve alaka artarak devam etmektedir" diye konuştu.

"Öğrenci sayısı artıyor"

Öksüz, 1996-1997 eğitim öğretim döneminde yaklaşık 500 bin olan imam hatip ortaokulu ve lise öğrencisi sayısının "28 Şubat'ın getirmiş olduğu eğitimde fırsat eşitliğini yok eden adaletsiz uygulamalarla 2000'de 100 bine kadar düştüğünü" dile getirdi.

Eğitim sisteminde "4+4+4"e geçilmesiyle imam hatip ortaokullarının yeniden açıldığını hatırlatan Öksüz, şöyle devam etti:

"Katsayı ve başörtüsü engellerinin siyasi irade tarafından ortadan kaldırılmasıyla imam hatip okulları yeniden eski ihtişamlı günlerine geri döndü hatta daha da ileri noktalara taşındı. İmam hatip okullarında 28 Şubat baskısıyla 100 bine kadar düşen öğrenci sayısı 2011 yılında 300 bine, ortaokulların yeniden açılmasıyla da bir milyona ulaştı. Yoğun talebin karşılanması için okul ve derslik sayıları da arttırılıyor. Gelinen nokta bir kez daha göstermektedir ki milletimiz açık bir şekilde dinine bağlı, milli ve manevi duyguları güçlü, kültür ve medeniyetine sahip çıkan bir nesil istemektedir."

Öksüz, imam hatip lisesi sayısının bini aştığını, ortaokulu sayısının ise bin 600'ü geçtiğini vurguladı.

"Üniversite sınavlarındaki başarı arttı"

TİMAV Başkanı Öksüz, katsayının kaldırılması ve ortaokulların yeniden açılmasıyla imam hatip okullarındaki öğrencilerinin üniversite sınavlarındaki başarısının da artmaya başladığını anlattı.

Önemli üniversitelerini kazanabilen imam hatip okulu mezunlarıyla gurur duyduklarını ifade eden Öksüz, şunları kaydetti:

"Yıllardır imam hatipleri engellemeye çalışan kesimlerin bu okullarımız üzerinden dine ve dindarlara karşı adeta bir savaş yürüttüklerini ifade etmek mümkündür. Daha önce sadece hayal ettiğimiz Hazreti Muhammed'in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Kur'an dersleri, bugün tüm okullarda seçmeli olarak okutulmaktadır. Bu, büyük bir devrimdir. Bu devrimi gerçekleştiren siyasi iradeye teşekkür, boynumuzun borcudur."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İmam Hatip Okulları İhtişamlı Günlerine Döndü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement