İmam Hatip Okulu Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İmam Hatip Okulu Temel Atma Töreni Yapıldı

İmam Hatip Okulu Temel Atma Töreni Yapıldı

Bartın’ın Ulus ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu temel atma töreni gerçekleştirildi.

08.03.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Ulus ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bartın'ın Ulus ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Bartın Valisi Ali Çınar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl ve İlçe daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Bartın Valisi Ali Çınar, eğitim sisteminin eskiden olduğu gibi dört duvar olmadığını söyledi. Vali Çınar, "Devletimiz ülkemizin her köşesinde, en ücra yerlerde kamu hizmetlerini ve kamu yatırımlarını dengeli ve hızlı şekilde yapmaya devam ediyor. Bunların dışında eğitim yatırımları ve eğitim hizmetlerimiz de devam ediyor. Bugün burada temelini attığımız Ulus İmam hatip ortaokulu da bu hizmetlerimizden bir tanesidir. Artık eğitim dünyamız eskiden olduğu gibi dört duvar değil. Artık mimari görüntüsü ve estetik görüntüsü, içlerinde çalışacak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için de öğrenmeyi kolaylaştırıcı, burada görev yapmayı bir avantaj hale getirecek yapıya sahip. Artık ülkemizde hemen hemen her kamu binalarında bu estetik anlayışın geliştiğini, mimari anlayışın daha güzel eserlere sahip olmamız yönünde çok ilerleme kaydettiğini memnuniyetle görüyoruz. Okulumuz öğrencilerimize ve ilçemize büyük önem ve değer katacaktır" dedi.

"HÜKÜMET OLARAK EN FAZLA PAYI EĞİTİME YATIRIYORUZ"

Türkiye'nin dünyada süper güç olabilmesi için, 2023'te dünyanın ilk 10 büyük ekonominin arasında yerimizi alabilmek için çocukların en iyi şartlarda eğitim alması gerektiğini vurgulayan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus ilçesinin artık geliştiğini ve gittikçe büyüdüğünü söyledi.

Milletvekili Tunç, " Ulus'umuz artık gelişiyor, büyüyor. Önümüzdeki günlerde Ulus ilçe hastanesinin temelini atacağız ve kısa süre içerisinde Ulus'umuza kazandıracağız. Ulus İlçe hastanemiz yaklaşık 5 trilyonluk bir eser. Bugün temelini attığımız İmam hatip Ortaokulumuz da yaklaşık 3 trilyonluk bir eserdir. Eğitim Önemli. O nedenle hükümet olarak son 12 yılda bütçede en fazla parayı eğitime ayırıyoruz. 2014 bütçesinde de en fazla pay eğitime ayrılıyor, çocuklarımıza ayrılıyor, geleceğe ayrılıyor. Bundan sonra da bu böyle olmaya devam edecek. Türkiye'nin dünyada süper güç olabilmesi için, 2023'te dünyanın ilk 10 büyük ekonominin arasında yerimizi alabilmek için çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim alması gerekiyor. Bartın'da şu anda yapımı devam eden okul sayısı 8'dir. 12 yılda Bartın ilimize 22 okul kazandırdık. Devam eden okullarımızın da önümüzdeki yıl bittiğini düşünürsek, 12 yılda 30 okulu Bartın'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İmam hatip Ortaokulları yeni eğitim öğretime başlayan okullarımız. Şuan mezun verdiğimiz öğrencimiz yok. Benim kızım da İmam hatip ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Ankara'da. Bu okullarımızın açılması ülkemiz için ve çocuklarımızın eğitimi için çok önemli. İmam hatip Ortaokuluna giden öğrencilerimiz, diğer okullara giden öğrencilerin aldığı bütün dersleri görüyorlar. Sadece ilaveten Kur'an'ı kerim, Arapça ve Peygamber Efendimizin hayatını görüyorlar. Diğer okullarda da seçmeli olarak görmek isteyenler o okullarda da yine bu dersleri seçmeli olarak görüyorlar. Ama burada hem o okullardaki eğitimin tamamını alıyor ve fazladan bu şekilde dini bilgileri de öğrenerek çocuklarımız geleceğe hazırlanmış oluyor. Türkiye'nin bu noktaya gelmesi gerçekten önemlidir. Türkiye artık yeni bir Türkiye. Yeni Türkiye'nin belki önünü kesmek isteyenler olabilir ama millet buna hiç bir zaman izin vermedi, vermeyecek. Sağlıkta, eğitimde, demokratikleşmede, her alanda ileri gitmesi ve hızlı bir şekilde yol alması devam edecek. Ulus'ta yüksek okulumuzun açılması noktasında Sayın Bartın Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan hocamız büyük destekçimiz oldu. Bu konuyla ilgili de kendisine tekrar teşekkür ediyorum. İlçemize yeni bir yüksekokul binası kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Bugün burada bu işin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Dualarla kurban kesiminin ardından AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Ali Çınar ve protokol üyeleri harç butonuna basarak, okulun temelini attılar, daha sonra öğrencilerle okulun maketini incelediler. Öğrencilerin büyük beğenisini toplayan Ulus İmam Hatip Ortaokulu maketinin önünde Milletvekili Tunç, Vali Çınar öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İmam Hatip Okulu Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement