İmam Udi, Müezzinin Kemani - Son Dakika
Kültür Sanat

İmam Udi, Müezzinin Kemani

İmam Udi, Müezzinin Kemani

Antalya'da görev yapan imam Hıdır Akdeniz ile müezzin Tahir Çetin, 20 yılı aşkın süredir ud ve keman çalıyor Karaimamoğulları Mescidi İmamı Akdeniz: "Müziğe gönül vermiş bir din görevlisi olarak, huzurevi ve çeşitli kurumlarda ud çalıyorum. Yaşlıların yanında olmak ve onları yalnız bırakmamak gerekiyor" Muratpaşa Camii Başmüezzini Çetin: "Her din görevlisi müzikle ilgilenmelidir. Bu kişinin donanımını artırır. Ezan okumak bence musikinin en zirvesidir"

28.08.2013 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VOLKAN POLİÇE - Antalya görev yapan imam Hıdır Akdeniz ile başmüezzin Tahir Çetin, 20 yılı aşkın süredir ud ve keman çalıyor.

Antalya'da Karaimamoğulları Mescidi'nde imamlık yapan Hıdır Akdeniz ile Muratpaşa Camii Başmüezzini Tahir Çetin, mesleklerinin yanı sıra yaklaşık 20 yılı aşkın süredir müzikle ilgileniyor.

İmam Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müziğe ilköğretim yıllarında ilgi duymaya başladığını, lise yıllarında da udla tanıştığını anlattı. Hobi olarak çalmaya başladığı udu 22 yıldır elinden bırakmadığını belirten Akdeniz, huzurevi, çocuk esirgeme kurumu, cezaevi gibi kurumlarda zaman zaman konserler verdiğini kaydetti.

Akdeniz, "Müziğe gönül vermiş bir din görevlisi olarak, çeşitli kurumlarda konserler veriyorum. Hobi ile başladığım müzikle yaklaşık 20 yılı aşkın süredir ilgileniyorum. Verdiğim konserlerle yaşlıların yanında olmak, insanları müzikle biraz da olsa rahatlatmak beni mutlu ediyor" dedi.

Eşinin de bu konuda kendisine destek verdiğini anlatan Akdeniz, cemaati tarafından da ilgi ile karşılandığını bildirdi.

"Her imam ve müezzin müzikle ilgilenmelidir"

Muratpaşa Camii Başmüezzini Tahir Çetin ise 25 yıldır müzikle ilgilendiğini ve müziğe mandolin çalmayla başladığını belirtti. Lise yıllarında keman çaldığını kaydeden Çetin, imamlığa başladıktan sonra bu alanda kendisini daha da geliştirdiğini anlattı.

Türkiye'nin ilk imamlar korosunu kurduğunu ve bu alanda çok sayıda tasavvuf ve Türk sanat müziği konserleri verdiğini ifade eden Çetin, dört yıldır Kepez Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nu çalıştırdığını,keman dersleri ile şan eğitimi verdiğini söyledi.

Diyanet Eğitim Merkezinde dini müzik öğretmenliği de yaptığını belirten Çetin, "Her din görevlisi müzikle ilgilenmelidir. Bu kişinin donanımını artırır. Ezan okumak bence musikinin en zirvesidir" dedi.

Çetin, kemanın yanı sıra ud ve tanburla da ilgilendiğini kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İmam Udi, Müezzinin Kemani - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement