İmam ve Müezzinlere Ses Eğitimi - Son Dakika
Yerel

İmam ve Müezzinlere Ses Eğitimi

İmam ve Müezzinlere Ses Eğitimi

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Sevim Cevat Söyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile cami imamlarına yönelik olarak 6 farklı kurs açılacak.

21.05.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Sevim Cevat Söyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile cami imamlarına yönelik olarak 6 farklı kurs açılacak.

Korkuteli'ne bağlı 58 mahalle ve ilçe merkezinde görev yapan imamların katılacağı beden dili, şan, diksiyon, hızlı okuma, Arapça ve İngilizce kursları önümüzdeki günlerde açılacak. İlçe Müftüsü Duran Turgut'u makamında ziyaret eden Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan yaptığı açıklamada, özellikle diksiyon kursunu öncelik olarak belirlediklerini belirtti. Taşkan, "Diksiyon kursunda imamlara ve müezzinlere, halkla daha iyi iletişim kurma, Türkçeyi güzel konuşma, davranış ve kılık kıyafet konuları verilecek" dedi.

İlçe Müftüsü Duran Turgut ise, imamların, hutbe ve vaazlardaki konuşmaları ve halkla diyaloglarında güzel ve düzgün bir Türkçe kullanmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek, güzel olmayan insan sesi bulunmadığını, ancak eğitimsiz sesten söz edilebileceğini söyledi. Turgut, "Bizlerin halkımıza yaptığımız hizmette ses çok önemli. Peygamberimiz bile 'Kuran'ı seslerinizle güzelleştiriniz' diyor, İmam ve müezzinler seslerini en iyi şekilde kullanabilmek, daveti en iyi şekilde yerine getirebilmek için çaba gösteriyor. Amacımız en iyiyi bulmaktır. Din görevlilerimizin ağzından çıkan sözler, cemaatin kalbinde güzel bir maneviyat havası verir. O yüzden sesin iyi şekilde kullanılması, kullanırken de bilinçli olunması gerekiyor. Bu eğitimle olacak, gayretle olacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İmam ve Müezzinlere Ses Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement