İmamın Ölümüne Neden Olan Sürücüye 5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

İmamın Ölümüne Neden Olan Sürücüye 5 Yıl Hapis

İmamın Ölümüne Neden Olan Sürücüye 5 Yıl Hapis

Adana'da sabah namazına giderken kullandığı elektrikli bisikletine otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden imam Agid Erzen'in (23) ölümüne neden olmaktan yakalanan sürücü Emre Kırtan (34), 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

13.02.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da sabah namazına giderken kullandığı elektrikli bisikletine otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden imam Agid Erzen'in (23) ölümüne neden olmaktan yakalanan sürücü Emre Kırtan (34), 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

9 Eylül'de sabah namazı kıldırmak için camiye giden imam Agid Erzen'e, merkez Seyhan İlçesi'nin Öğretmenler Bulvarı'nda arkadan gelen plakası belirlenemeyen bir otomobil çarptıktan sonra kaçtı. Erzen olay yerinde hayatını kaybederken, kazanın aydınlatılması için Cinayet ve Gasp Büro Amirliği polislerinden oluşan 20 kişilik özel bir ekip kuruldu. Özel ekip, kazanın meydana geldiği yerden hareket ederek otomobilin geçiş yapabileceği mahallelerdeki işyerleri ve mobeseye ait 67 güvenlik kamerası kaydını incelerken, araçtan kopan kaporta parçalarını da toplayıp tamircileri dolaştı.

Kamera kayıtlarında görünen otomobil ile tamircilerden edinilen bilgileri birleştiren polis, kazayı 2015 model beyaz renkli bir otomobilin yaptığını belirledi. Ruhsat kayıtlarından Adana'da trafikte 180 araç olduğu saptayan polis, araç sahiplerini araştırdı. Araştırmalar sonucunda kazayı yapan otomobilin kiralık olduğunu saptayan polis, otomobili Emre Kırtan ile Mehmet Kırtan (35) kardeşlerin kiraladığını belirledi.

2 kardeş, evlerine düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı. Kiralık araçta bulunan GPS sistemindeki uydu verilerini de inceleyen polis, kazanın olduğu dakikalarda şüphelilerin olay yerinde olduğunu belirledi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emre Kırtan tutuklanırken, kardeşi Mehmet Kırtan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kazayı yapan Emre Kırtan ile eşi Duygu Kırtan'ın (26), Mehmet Kırtan'ı kazayı kimseye söylememe konusunda tehdit ettiği belirtildi. Emre Kırtan hakkında taksirle ölüme neden olma ve tehdit suçundan 8 yıla kadar, Duygu Kırtan hakkında tehdit suçundan 2 yıla kadar, Mehmet Kırtan hakkında suçu bildirmeme suçundan 1 yıla kadar, aracı tamir eden tamirciler Salih Özen (41), Erdoğan Kutgi (52) ve Zeki Öztep (42) hakkında ise suç delillerini gizleme suçundun 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 25'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Celse arasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve bilirkişi raporuna göre kusurlu olduğu bildirilen Emre Kırtan, taksirle ölüme neden olma suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılırken diğer sanıklar beraat etti. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmamın Ölümüne Neden Olan Sürücüye 5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement