İmamlık Hayali "Engel" Tanımadı - Son Dakika
Güncel

İmamlık Hayali "Engel" Tanımadı

Zonguldak'ta, 3 yıl önce çalıştığı iş yerinden çıkarılan yüzde 58 görme engeli olan Ramazan Tekin, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (E-KPSS) sayesinde yıllarca hayalini kurduğu imamlık mesleğine kavuştu.

11.04.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FERDİ AKILLI - Zonguldak'ta, 3 yıl önce çalıştığı iş yerinden çıkarılan yüzde 58 görme engeli olan Ramazan Tekin, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (E-KPSS) sayesinde yıllarca hayalini kurduğu imamlık mesleğine kavuştu.

İmam Hatip Lisesinden 2002'de mezun olmasının ardından 2009'a kadar imam olabilmek için çeşitli mülakatlara giren 32 yaşındaki Tekin, görme engeli nedeniyle imamlık yapabilme hayaline ara verdi.

Engelli maaşıyla 2013'e kadar geçinen ve girdiği özel bir eğitim kurumunda çalışmaya başlayan Ramazan Tekin, 10 ay sonra işten çıkarılmasının ardından kendisine yapılanları hazmedemeyerek, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'nin açtığı E-KPSS kursuna giderek sınavlara hazırlandı.

Tekin, bunun üzerine aldığı puanla Diyanet İşleri Başkanlığının geçen yıl 500 engelli imam ve Kur'an kursu öğreticisi istihdam edeceğini öğrenmesinin ardından kuruma müracaat etti. Yaklaşık 9 ay önce Kozlu ilçesine bağlı Çırgan köyüne imam olarak atanan Ramazan Tekin, böylece yıllarca hayalini kurduğu görevine başladı.

Köy halkına, tereddütleri olmasına rağmen kendisini hemen sevdiren Tekin, yaptığı işlerle de köylülerin takdirini topluyor.

İmamlık hayalinin peşinden koştu

Ramazan Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İmam Hatip Lisesinden mezunun olmasının ardından imam olabilmek için çeşitli mülakatlara girdiğini, engeli nedeniyle atanamadığını söyledi.

Yaklaşık 7 yıl önce imamlık hayaline ara verdiğini ifade eden Tekin, çeşitli işlerde çalışmaya başladığını, ayrıca devletin verdiği engelli maaşıyla da geçimini sağlamaya devam ettiğini dile getirdi.

Özel bir eğitim kurumunda 3 yıl önce engelli kontenjanından istihdam edildiğini kaydeden Tekin, şöyle devam etti:

"Çalışmaya başlayınca engelli maaşım kesildi. Çalışmaya başladıktan 10 ay sonra sebepsiz yere işten çıkardılar. Ben de işten çıkarılınca bir boşluğa düştüm. Babamın da tavsiyesiyle Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'ne giderek, E-KPSS kursuna yazıldım. Sınavda istediğim puanı alamasam bile atanmama yetecek bir puan aldım. Diyanet İşleri Başkanlığının engelli istihdam ettiğini duydum. İlk müracaatımda atanamadım, ancak geçen yıl ikinci denememde imam olarak atandım. Beni işten çıkaranlara, 'Gün gelecek sizin daha yukarınıza çıkacağım' dedim. Allah'ın ve devletimizin yardımıyla imam olarak atandım. Beni işten kovanlar hayra sebep oldular. Bu onur meselesiydi, bunu gerçekleştirdim. Ders çalışarak bunları gerçekleştirdim."

Köy halkı bağrına bastı

İmam Tekin, cami cemaatinin kendisine çok yardımcı olduğunu anlatarak, ilk başlardaki ön yargının zamanla kırıldığını dile getirdi.

Köyün büyüklerinin köy halkını ikna ettiğini söyleyen Ramazan Tekin, "Köy halkı daha sonra beni bağrına bastılar. Her akşam bir vatandaşın evine giderek Kur'an-ı Kerim okuyorum." dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin de engelli birisini imam olarak görmenin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, "Ramazan Tekin, imam olabilmek için büyük bir azim gösterdi. Tekin, eve kapanmayarak kendini geliştirmiş. Bir mücadeleye girerek bunu başardı. Engelli arkadaşlarımıza örnek olması gerekir. Engellilerin imamlık yapabilmesi çok güzel." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İmamlık Hayali 'Engel' Tanımadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı
    11:29 İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde bisiklet çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet ve Barbaros mahallelerinde bisiklet ile elektrikli bisiklet çalınmasıyla ilgili araştırma yaptı. Kimliği belirlenen şüpheli A.D, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

  • Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi
    11:28 Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi

    Bilecik'te telefonla aradığı kişiye kendisini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zanlının babası, mağdura ait 1,5 milyon lira değerindeki ziynet eşyalarını polis merkezine götürdü. Şüpheli A.E'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor
    11:28 Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor

    Sakarya'da gölge oyunu ve meddahlık geleneğini yaşatan Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor. Bayramoğlu, 500 yıllık geleneği yaşatmak için mücadele ediyor ve çocuklara kültürel değerleri öğretiyor.

  • Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı
    11:28 Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı

    Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde çalışmaları durdurdu. Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. Dün yüzlerce işçinin iş bırakmasıyla başlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Maaşlarının yatmadığını belirten işçilerin bugün de iş bırakma eylemlerine devam ettiği öğrenildi. Daha önce de birçok kez Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmıştı.

  • Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
    11:28 Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yapılan operasyonda, çekici üzerindeki otomobilde 15 bin uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

  • Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı
    11:27 Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen faaliyetler sonucunda, Yunanistan'a kaçmaya çalışan 13 terör örgütü mensubu yakalandı. Yakalanan zanlılardan 8'i FETÖ üyesi, 5'i ise PKK üyesi olarak belirlendi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi
    11:26 Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Antalya Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) sahnelediği 'Huysuz' oyununu izledi. Başkan Böcek, sanata olan önemini vurgulayarak sanatçılara desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı
    11:23 Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheliyi yakaladığını açıkladı. Emniyet ve asayişin sağlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.


Advertisement