İmamoğlu, 365 Günün Özetini Çıkardı - Son Dakika
Güncel

İmamoğlu, 365 Günün Özetini Çıkardı

İmamoğlu, 365 Günün Özetini Çıkardı

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görev başındaki Beylikdüzü'nün ilk 365 gününü anlattı.

15.05.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şimdiye kadar CHP İlçe Örgütü'ne, belediye personeline ve ilçe protokolüne yapılan ve yapılacak projelerle 365 günün özetinin anlatıldığı buluşmaların her birinde Beylikdüzü'nün kent algısının günden güne nasıl değiştiği ve geliştiğini gözler önüne serdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü 365 Sunumunu gerçekleştirdi. İlk günden bu yana yapılan, yapımına başlanan ve uzun vadede yapılacak işlerden söz edilen toplantıda "Vatandaşına hesap veren bir belediye anlayışı ana felsefemiz" diyerek yola çıkan demokratik yönetimin ve şeffaf iletişimin en etkili örneğini ortaya koyan İmamoğlu, her konuyu vatandaşa danıştığı gibi 29 Mayıs'ta düzenlenecek buluşma ile de hizmetin 1 yılını ilçe halkıyla paylaşacak.

A'dan Z'ye Yapılanlar Anlatıldı

Üç aşamalı olarak gerçekleştirilen Beylikdüzü 365 sunumu ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü'ne, daha sonra belediye personeline ve ardından ilçe protokolüne yapıldı. Birçok değeri içinde barındıran Beylikdüzü'nde, İmamoğlu belediye olarak kat edilen yolu ortaya koydu. Eğitimi çağdaş seviyeye çıkarmak için kolları sıvayarak toplamda 38 okulda iyileştirme, bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Demokratik düşüncenin göstergesi olarak belediyenin logosunu halk seçti. Engelsiz yaşam için umuma açık alandaki ilk engelli tuvaleti Beylikdüzü'nde yapıldı ve yine engelliler için asansörler, kılavuz taşlar ve rampalar uygun yerlere konumlandırıldı. Yeşil Beylikdüzü'nün çehresini daha güzelleştirecek olan 35 bine yakın ağaç ağaççık çalı dikimi yapıldı, 45 bin metrekareye yakın alanda parklar elden geçirildi. Hoşgörünün simgesi olan Beylikdüzü'nde milli ve dini bayramlar coşkuyla ve hoşgörüyle yaşandı, Ramazan'ın ruhu mahallelere taşındı. Barış ve Sevgi Buluşmaları'nda her gün yaklaşık 10 bin vatandaş aynı amaçta buluştu. 4 yeni müdürlük kuruldu ve ilçenin en büyük ihtiyacı olan Sağlık Müdürlüğü, 2 tam donanımlı hasta nakil ambulansıyla hizmetlerine başladı.

Yapılanları Aktarmaya Devam Etti

İlçenin konforunu arttırmak amacıyla belediyenin araç filosu genişletildi, 22 bin metrekareye yakın yol yapılarak ilçe içerisinde daha nitelikli yollar elde edildi. Kardeşliğin dostluğun yoğun yaşanmasının göstergesi olarak da kurulan Dost Eller Mağazası'ndan binlerce kişiye erzak, giysi yardımı yapıldı. İhtiyaç sahiplerinin evlerine her gün sıcak yemek gönderilmeye de devam ediyor. Kültür sanat etkinlikleri kapsamında ise Beylikdüzü'nde 1.'si düzenlenen Heykel Festivali gerçekleşti. Milli Bayramlarda Ferhat Göçer, Fatih Erkoç, Volkan Konak gibi ünlüler vatandaşlar buluştu. Edebiyatın, sanatın en önemli isimleri her ay panellerle Beylikdüzü'nde konuşuldu, tartışıldı. En yoğun kar yağışının yaşandığı dönemde ulaşım araçlarının aksadığı zamanlarda karda ring seferler düzenlenerek vatandaşın mağdur olmaması sağlandı.

Beylikdüzü'ne Kent Tasarımı Geliyor

"Batı İstanbul'un başkenti Beylikdüzü olacak" diyen İmamoğlu, Beylikdüzü'nü baştan aşağı dönüştürecek projelerden de söz etti. İmamoğlu, "Beylikdüzü'nde yapılacak tüm işler nitelikli olacak. Cumhuriyet Caddesi Yayalaştırma Projesi içinde, opera binası, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yılını anlatan bir müze, kent meydanı gibi oluşumlar gerçekleşecek. Kavaklı Mahallesi'ndeki sahil çalışmaları bu yaz tamamlanacak, mahalle evlerinin ilki hizmete açıldı, Özgecan Aslan Kültür Merkezi ve Okutan Çarşı'nın etüt ve kurs merkezi olarak tasarımına başlandı" diye konuştu. Beylikdüzü'nden kardeş ilçelere Soma'ya, Bosna'ya, Suriye'ye TIR'larla giden yardımlardan da söz eden İmamoğlu, "Sadece belediyecilik olarak değil, insani olarak da vatandaşımızın acı tatlı günlerinde yanında oluyoruz. Tüm değerlerimize sahip çıkıyoruz" dedi.

Maket Üzerinde Beylikdüzü'nün Geleceğine Bakıldı

İlçe protokolüne gerçekleştirilen toplantıda Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, beraberindeki heyete maket üzerinden, gerçekleşecek olan Cumhuriyet Caddesi Yayalaştırma Projesi'ni gösteren İmamoğlu, tasarım hakkında görüşleri, yeni fikirleri aldı, yorumları dinledi. Demirkol ise konuşmasında, "Marifet iltifata tabidir. Hepimiz bu ilçe için bir ruh içerisinde hareket ettiğimizi göstermeliyiz. Bizler de yapacağınız bu güzel projelerde yanınızda ve yardımcıyız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İmamoğlu, 365 Günün Özetini Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement