İmamoğlu, Bir Yılın Hizmet Özetini Nisan Ayı Meclisinde Anlattı - Son Dakika
Yerel

İmamoğlu, Bir Yılın Hizmet Özetini Nisan Ayı Meclisinde Anlattı

Beylikdüzü Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Oturumu gerçekleşti.

06.04.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Oturumu gerçekleşti. Belediye tarafından son bir yılda yapılan icraatları anlatan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2014 yılı Faaliyet Raporu'nu meclise ve kamuoyuna sundu. İmamoğlu, özellikle yaptığı sunumda belediyecilik hizmetleri hususunda kamu parasının asla boşa harcanmadığına vurgu yaparak, vatandaşın emanetinin emin ellerde olduğunu söyledi.

Bahar ayının ilk meclis toplantısı Beylikdüzü Belediyesi Nisan Ayı Meclisi toplandı. 1. Oturumun gerçekleştiği toplantı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce AK Parti Grubu Meclis Üyeleri 14'ü yazılı ve 2'si sözlü olmak üzere önergelerini sundu. Sözlü önergeler oy birliği ile kabul edilirken, 14 yazılı önergenin 5'i oy çokluğu ile reddedildi, diğerleri ise oy birliği ile meclisten geçti. Gündem maddelerine geçilen mecliste kapalı oy sistemi ile encümen üyesi seçimi yapıldı. Seçim sonucuna göre Belediye Meclis Üyelerinden İlyas Yılmaz, Figen Karahan ve Müslüm Akülker Encümen Üyeleri olarak seçildi. Ardından açık oylama ile belirlenen ihtisas komisyonlarına da üye seçimi yapıldı.

"VATANDAŞ EMİN ELLERDE"

Belediye Başkanı İmamoğlu, göreve geldiğinden bu yana bir yılı kapsayan sürecin özetinin yapıldığı 2014 Yılı Faaliyet Raporu için kürsüye geçti. 1 yıl süre boyunca gerçekleştirilen icraatları görsellerle aktaran Başkan İmamoğlu, vatandaşa yakışır bir belediyecilik hizmeti gösterdiklerini ve bu anlayışla yollarına devam edeceğinin altını çizdi. Vatandaşın içinin rahat olmasını isteyen ve kamu parasının gereksiz hiçbir işlem için çarçur edilmediğini aktaran İmamoğlu, belediyenin önceki dönemden kalan ve ciddi rakamlara ulaşmış olan borcunun büyük kısmının ödendiğini duyurdu. İmamoğlu, vatandaşın emanetinin, kazancının emin ellerde olduğunu, makamın asıl sahibinin başlangıçtan sonuna kadar halk olduğunu da vurguladı.

ÇOK FONKSİYONLU BİR BELEDİYE HİZMET BİNASI TASARLANIYOR

Beylikdüzü'nün süregelen sıkıntılarına çözüm olacak projeleri de hızla tasarladıklarını ifade eden İmamoğlu; elektrik problemlerinden kent içi ulaşım yapısına, çevre ve park düzenlemelerinden belediye içindeki yeni yapılanmaya, eğitimden spora, kültür sanattan gençlere, alt ve üst yapı çalışmalarından engellilerin sosyal yaşam içindeki alanlarına kadar tüm ana konularda gerçekleştirdikleri çalışmaları ve planladıkları vizyon projeleri sıraladı. İlçe yaşamının gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden Beylik Pazarı'nın taşınması hususunda açıklama yapan İmamoğlu, o yerin çok fonksiyonlu bir yapı için kullanılacağını belirterek, alanda Belediye hizmet binası ve kültür merkezi noktalarının yanı sıra tören alanı ile kent meydanı oluşturma projesinin hayata geçeceğini aynı zamanda 6 bin kişilik bir amfi tiyatro kazandırılacağını kaydetti.

"Kamu yatırımları kalıcı olmalı, adımlarımız sağlam ve süreklilik içermeli" diye konuşan İmamoğlu, yakın zamanda projenin halkla paylaşılarak vatandaşın da karar ve iletişim sürecine dahil edileceğini, onlarla birlikte karar vereceklerini belirtti. Sunulan faaliyet raporu, belediye meclisi tarafından oy çokluğu ile meclisten geçti.

TRAFO MERKEZİ İÇİN İTTİFAK HAKKI MECLİSTEN GEÇTİ

Sunumun ardından diğer gündem maddelerine geçildi. 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ve 16. Gündem Maddeleri oy birliği ile ilgili müdürlüklere sevk edildi. Maddelerden özellikle 8 ve 9. Maddeler Kavaklı Mahallesi'ndeki belirlenen parsellerin tamamına Trafo merkezi yapılmak üzere TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına ittifak hakkı kurulması ile alakalıydı. Bu maddeler oy birliği ile meclisten kabul gördü. 17. Maddeyi oluşturan Pazar yerinin taşınması ile ilgili Hukuk Komisyon Raporu'nun, komisyondan geldiği şekli ile havalesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Beylikdüzü Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 2. Oturumu'nun 9 Nisan Perşembe Saat 10: 00'da belediye meclis salonunda yapılması kararlaştırıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İmamoğlu, Bir Yılın Hizmet Özetini Nisan Ayı Meclisinde Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement