İmamoğlu: En Büyük Sorumluluğumuz Barışa ve Huzura Kavuşmak - Son Dakika
Güncel

İmamoğlu: En Büyük Sorumluluğumuz Barışa ve Huzura Kavuşmak

İmamoğlu: En Büyük Sorumluluğumuz Barışa ve Huzura Kavuşmak

Beylikdüzü Belediyesi, son günlerde artan şehit haberleri nedeniyle düzenlediği "Şehitlere Saygı Gecesi'nde tüm şehitler için Kur-an'ı Kerim tilaveti okuttu.

10.09.2015 16:15  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duygusal anların yoğun yaşandığı gecede konuşan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,"Şehitlerimiz bizim şerefimizdir. Onların uğruna can verdiği ortak değerlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Ancak öfkemizi bize yakışır biçimde yaşamak zorundayız. Hiçbir güç, hiçbir terör örgütü bu bütünlüğü parçalayamaz, bu kardeşliği bozamaz" diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi, "Bu vatan bizim, bu bayrak hepimizin" diyerek tüm şehitler için "Şehitlere Saygı Gecesi" düzenledi. Binlerce vatandaşın katılım sağladığı gece bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Mustafa Büyük tarafından başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerin ruhu için Kur-an'ı Kerim tilaveti ve Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı Çanakkale Şehitlerine Kasidesi okundu. Ardından duaya katılan tüm vatandaşlar tek yürek oldu, herkes ellerini şehitler için gökyüzüne açtı.

"9 Eylül'de İzmir kurtulduğunda Türkiye kurtuldu"

Aynı zamanda İzmir'in Kurtuluşu'nun yıl dönümü olan gecede konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Biz, bizi bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı vatanını hep birlikte, el ele omuz omuza savunmuş, büyük bir milletiz. 9 Eylül'de İzmir'de, bizi sömürge yapmaya niyetlenen büyük devletlerin emellerini denize döktük. 9 Eylül'de İzmir kurtulduğunda Hakkari de kurtuldu, Edirne de kurtuldu, Kars da kurtuldu. O günden bugüne, İzmir'den Hakkari'ye, bu vatan bizimdir, bu bayrak hepimizindir" diye konuştu.

"Barışa ve huzura kavuşmak en büyük sorumluluğumuz"

Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde Anadolu insanının birliği, bütünlüğü, kardeşliği olduğunun altını çizen Başkan İmamoğlu,"Hiçbir güç, hiçbir terör örgütü bu bütünlüğü parçalayamaz, bu kardeşliği bozamaz. Şehitlerimiz bizim şerefimizdir. Onların uğruna can verdiği ortak değerlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Gerektiğinde hepimiz bu ülke uğruna şehit olmaya elbette hazırız. Ancak unutulmasın ki gencecik çocuklarımız canlarını başka şehitler olmasın diye veriyorlar. Şehitlerimize karşı en büyük sorumluluğumuz, bir an önce, barışa ve huzura kavuşmuş, güçlü bir ülke olabilmektir" şeklinde mesajlar verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İmamoğlu: En Büyük Sorumluluğumuz Barışa ve Huzura Kavuşmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement