İmar Planı Eşme'de Halka Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

İmar Planı Eşme'de Halka Anlatıldı

İmar Planı Eşme\'de Halka Anlatıldı

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Eşme'de kesinleşen uygulama imar planlarını bölge halkı ile paylaştı.

14.01.2012 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşme'de gerçekleşen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe'nin daha nitelikli ve planlı yaşaması için gerekenlerin yapıldığına dikkat çekti.

Kartepe Belediye Meclisi'nde onaylanan Eşme yerleşimi 1/1000 ölçekli uygulama imar planları daha sonra 5216 sayılı yasa gereği 15.12.2011 tarih ve 684 sayılı kararı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülüp onaylanmıştı. Kesinleşen uygulama imar planlarının halk tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla Kartepe Belediye Başkanlığı Eski Eşme Mahallesi'nde Fehmi Kılıç'a ait kıraathanede bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın önderliğinde başkan yardımcılarının tamamının hazır bulunduğu Eşme'nin ilk 1/1000 uygulama planlarının Eşme'de halkına tanıtımına vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Geleceğin Kartepe'sini inşa etmek için yaptıkları planlamaların daha nitelikli ve planlı bir yaşam alanı oluşturmak adına gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ardından, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Şehir ve Bölge Plancısı Bali Holat planları anlattı. Holat, Sapanca Gölü içme suyu havzasında bulunan Eşme yerleşiminin imar planlarının su kirliliği kontrolü yönetmenliğindeki kısıtlayıcı hükümlerinden dolayı bugüne kadar yapılamadığını hatırlattı.

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyelerinin ısrarlı çalışmaları sonucu önce nazım ardından uygulama imar planları nihayet onaylanarak kesinlik kazandığını belirten Holat, "Bu nedenle de Kartepe Belediyesi olarak, Eşme yerleşimi 1/1000 ölçekli uygulama imar planının tanıtımı ve bilgilendirmesini yapmak hem de merak edilen soruları yanıtlamak için başkanımızın talimatı ile sizlerin huzurunuza geldik" dedi. Kartepe Belediyesi Yüksek Şehir Plancısı Ferda Özparlak da planlar hakkında detay bilgileri aktardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İmar Planı Eşme'de Halka Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa Birliği'nden gelen eşya ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 Avrupa Birliği'nden gelen eşya ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Bursa'da istinat duvarı çöktü, 2 kişi yaralandı
    10:13 Bursa'da istinat duvarı çöktü, 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. Apartmandaki vatandaşlar tahliye edildi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi ve çalışmalar devam ediyor.

  • İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı
    10:13 İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu etkilenen evlerin boşaltıldığını ve ev sahipleri ile kiracıların ayrıntılarının belirlenerek kalıcı olarak evlerine yerleştirileceğini açıkladı. Vali Gül, toprak kaymasının yaşandığı bölgenin riskli alan olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca, donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.

  • İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:03 İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kentin 30 ilçesinde 30 gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlayacak. İlçelerde "Gezici Çocuk Şenliği" ile çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak, 23 Nisan Salı günü ise Kültürpark büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bayram günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.


Advertisement