Imda Dünya İş Kongresi - Son Dakika
Ekonomi

Imda Dünya İş Kongresi

Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneğinin (International Management Development Association IMDA) 23. Yıllık Dünya İş Kongresi, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Atılım Üniversitesi ev sahipliğinde 24 28 Haziran'da Ankara'da yapılacak.

21.06.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneğinin (International Management Development Association-IMDA) 23. Yıllık Dünya İş Kongresi, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Atılım Üniversitesi ev sahipliğinde 24-28 Haziran'da Ankara'da yapılacak.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, IMDA Dünya İş Kongresi'nin birinci gününde "Mevcut durumda Türkiye ve AB ilişkileri" ile "Türk İş ve girişimcilik güncel durumu" başlıklı iki panel gerçekleştirilecek. Akademik sunumların yapılacağı konferansın ardından kongre katılımcıları arkeologlar eşliğinde Anadolu Medeniyetleri müzesini gezecek ve müzede gerçekleştirilecek kokteyle katılacaklar.

Akademik sunumların devam edeceği kongrenin ikinci gününde akşam yemeğinin ardından IMDA Uluslararası Yılın İş Adamı ödül töreni yapılacak.

Ankara'nın tarihi dokusu içinde gerçekleştirilecek kongrenin üçüncü günündeki oturumlarının ardından Polatlı'daki Gordion kazı alanı ve Kral Midas Tümülüsü ile Gordion Müzesi gezilecek. Kongrenin kapanış organizasyonunda konuklara tarihi motiflerle bezenmiş Frig Defilesi sunulacak.

Kongrenin kapanışı tarihi Gordion'da aslına uygun konseptle hazırlanan "Kral Midas'ın son yemeği" ile gerçekleştirilecek. Kral Midas'ın mezarında gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan orijinal son yemek menüsünden esinlenerek oluşturulan akşam yemeği konuklara açık havada ikram edilecek.

"Ankara'nın tanıtımı için bir fırsat"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, oda olarak IMDA Kongresi'ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Dünya İş Kongresi'nin Ankara'da yapılıyor olmasının Türkiye'nin ekonomik anlamda gerçekleştirdiği başarıları uluslararası planda anlatmak için çok iyi bir fırsat olduğuna inandıklarını ifade etti.

Bezci, Ankara'yı bir marka şehir haline getirmek için bir dizi çalışma yürüttüklerini, bunlardan birinin de ATO bünyesinde ve ATO Meclis Üyesi ve Kültür, Sanat ve Turizm Özel İhtisas Komisyonu Başkan Yardımcısı Seçim Aydın'ın çabalarıyla kurulan Kongre ve Ziyaretçi Bürosu olduğunu kaydeden Bezci, bu organizasyonda kongre ve ziyaretçi bürosunun etkin bir çalışma gerçekleştirdiğini bildirdi. Bezci, IMDA kongresi ve kongre nedeniyle yapılacak aktivitelerin Ankara'nın kültürel, tarihi ve turistik potansiyelinin tanıtımı için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği

1987 yılında ABD'de kurulan IMDA-International Managment Development Association (Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği) her düzeyde akademisyenler, uygulamacılar ve kamu politikası yapıcıları için fikir alışverişinde bulunmak, iş fırsatlarını değerlendirmek, disiplinler arası ve küresel bir platform oluşturmak için kurulmuş bir dernek. Kar amacı gütmeyen IMDA kongrelerinden çıkan tebliğler çok sayıda uluslararası kuruluş tarafından fikir alışverişi amacıyla değerlendiriliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Imda Dünya İş Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement