İmece Yola Bir Taş da Bartholomeos'tan - Son Dakika
Güncel

İmece Yola Bir Taş da Bartholomeos'tan

İmece Yola Bir Taş da Bartholomeos\'tan

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde, adaya has doğal taşlar kullanılarak ustaların imece usulüyle yaptığı yol çalışmalarına, Fener Rum Patriği Bartholomeos da bir taş koyarak katkıda bulundu.

08.04.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde, adaya has doğal taşlar kullanılarak ustaların imece usulüyle yaptığı yol çalışmalarına, Fener Rum Patriği Bartholomeos da bir taş koyarak katkıda bulundu.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, doğum yeri olan Gökçeada'ya bazı ziyaretler ve açılışlar yapmak üzere beraberinde Kuzey Yunanistan Serez Metropoliti Theologos ile birlikte geldi. Gökçeada Metropoliti Krilyos'un da eşlik ettiği Bartholomeos, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel'i ziyaret etti. Patrik Bartholomeos, Kaymakam Gürel'e doğduğu köy olan Zeytinli'de depremde zarar gören ve onarımı tamamlanan kilisenin yarın açılışını yapacağını ve ayinlerin başlayacağını söyledi.

Metropolithane'den yürüyerek yol çalışmalarının sürdüğü Cumhuriyet Meydanı'na gelen Bartholomeos, MHP'li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin tarafından karşıladı. Başkan Çetin'e bir hediye veren Bartholomeos, "Adamız için çok güzel şeyler yapıyorsunuz. Bunların arasında yolların onarımını da yapıyorsunuz. Bir adalı olarak hem teşekkür ederim hem de tebrik ederim" dedi.

BİR TAŞ DA O KOYDU

Belediye Başkanı Ünal Çetin ise Bartholomeos'a yol çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Yolun imece usulüyle yapıldığını söyleyip Bartholomeos'a, yola bir taşı da kendisinin koymasını istedi. Bunun üzerine Patrik Bartholomeos, adanın kendine özel doğal taşını alarak taş ustasıyla beraber yola koyup çalışmalara destek verdi ve "Hayırlı olsun" dedi.

Başkan Ünal Çetin, altyapı çalışmaları kapsamında bir yıl önce başlanan su isale hattının değişiminin ardından yol çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Gökçeada'nın hem mimari, hem de tarihi dokusuna uygun olması maksadıyla adanın yollarını kendi doğal taşıyla yapalım düşüncesini burada bulunan taş ustalarıyla paylaştığımızda hepsi hiç koşulsuz ve karşılıksız bu işi imeceyle yapacaklarını söyledi. Hemen yol çalışmalarına başladık. Gökçeada'mızın gerçekten hem tarihi hem de mimari dokusuna uygun. Bu ada taşıyla yolları kaplarken işin imeceyle yapılması ülkede çok farklı heyecanlar yarattı. Aynı zamanda adamızın Zeytinli köyünden olan Bartholomeos efendinin kendiside bizatihi bu imeceye katılarak bir taş koyup çalışmalara katkı sağlamış oldu. Birlik ve beraberlik içerisinde dini, mezhebi, etnik kökeni her ne olursa olsun, huzur ve sukunet içerisinde Gökçeada'ya katkı sağlayabilmek adına her işi birlikte yapabilmenin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Bartholomeos, yarın da kendi doğduğu köy olan Zeytinli'de onarımı tamamlanan kilisenin açılışını yapıp, ayini yönetecek.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmece Yola Bir Taş da Bartholomeos'tan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement