İmkansızlıkla Kurdular, Şimdi Nba'li Oyuncu Arıyorlar - Son Dakika
Yerel

İmkansızlıkla Kurdular, Şimdi Nba'li Oyuncu Arıyorlar

İmkansızlıkla Kurdular, Şimdi Nba\'li Oyuncu Arıyorlar

Edirne'de üç yıl önce maddi imkansızlıklarla kurulan Trakya'nın ilk kadın basketbol takımı, şampiyon olarak birinci lige yükseldi Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Boyacıoğlu: "Edirne'nin ismini Avrupa'da da duyurduğumuz zaman bizden mutlusu olmaz" "Şu an ABD'de, NBA'de oynayan oyuncu peşindeyiz"

24.08.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CİHAN DEMİRCİ - Edirne'de üç yıl önce imkansızlıklarla kurulan Edirnespor Basketbol Takımı, bu yıl şampiyon olarak yükseldikleri birinci ligde mücadele edecek.

Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yokluklarla kurdukları kadın basketbol takımının üç yıl ikinci ligde mücadele ettiğini söyledi.

Büyük emekler ve çalışmalarının karşılığını alarak birinci lige yükseldiklerini ve Trakya'nın kadın basketbolunda ilk defa birinci ligde temsil edileceğini belirten Boyacıoğlu, şöyle konuştu:

"Takımı az imkanlar ve destekle, tırnaklarımızla kazıyarak bu seviyeye yükselttik. Geçen sene çok düşük bütçelerle Türkiye şampiyonu olarak buraya geldik. Bizim yendiğimiz ve elediğimiz takımlar çok önemli takımlardı. Çok büyük para destekleri vardı. Her şeyin parayla olmadığını da burada bir aile ortamında olduğumuzu da kanıtladık. Birinci lig biraz daha farklı ve paranın biraz daha fazla konuşulduğu bir lig ve bizim paraya biraz daha fazla ihtiyacımız olduğu bir gerçek."

"Film yapımcısı zannettiler"

Boyacıoğlu, takımla ilgili birçok olay yaşadığını ancak birinin hiç aklından çıkmadığını dile getirdi.

Takımı kurdukları yıl kızların üstüne giyecek logolu kıyafetleri olmadığını kaydeden Boyacıoğlu, "Ben havaalanında kızların nüfus cüzdanlarını toplayıp giriş işlemi için verdiğimde orada çalışan bize, Siz herhalde yapımcısınız, nereye gidiyorsunuz, ne çekeceksiniz' dedi. Bu olayı hiç unutamıyorum. Oradan buralara geldik" diye konuştu.

Boyacıoğlu, ceketsiz başladıkları yolda şampiyon olarak birinci lige yükselmenin gurur verici olduğunu vurgulayarak, "potanın perileri"nin Edirne halkına layık bir oyun oynamak için ellerinden geleni yapacağını belirtti.

Boyacıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirneli sponsorların verdiği destekle takımı iyi bir noktaya taşıdıklarını söyledi.

" NBA'li oyuncu arayışı"

Boyacıoğlu, bu yılki hedeflerinin play-off'a girmek olduğunu aktardı.

Avrupa'da maça çıkmanın ayrı bir gurur olduğunu dile getiren Boyacıoğlu, "Edirne'nin ismini Avrupa'da da duyurduğumuz zaman bizden mutlusu olmaz. Yabancı transferde, Hırvatistan milli takımının pivot mevkisinde oynayan oyuncuyu getirdik. Şu an ABD'de, NBA'de oynayan oyuncu peşindeyiz" diye  konuştu.

Boyacıoğlu, bölgede, altyapıda yetişen sporculara da model olmak istediklerini vurguladı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İmkansızlıkla Kurdular, Şimdi Nba'li Oyuncu Arıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement