Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Protesto - Son Dakika
Yerel

Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Protesto

Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesinin kendi okullarına taşınmasını protesto etti.

25.02.2015 09:30  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi'nin kendi okullarına taşınmasını protesto etti.

İKMB Anadolu Lisesi önünde toplanan yaklaşık 400 öğrenci, Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi'nin okullarına taşınacak olmasını protesto ederek slogan attı.

Bilecik Öğrenci Meclisi Başkanı Taha Berke Tavan, yaptığı açıklamada, verilen kararda İMKB Anadolu Lisesi'nin hakkının yendiğini savunarak, okulda yaklaşık 450 öğrencinin olduğunu, Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi'ndeki 320 öğrencinin gelmesiyle de mevcudun 770'e çıkacağını belirtti.

Her dönem 100 öğrenci alımı kontenjanının bulunduğunu ifade eden Tavan, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı öğrencinin iyiliğini istiyor ise iki okulun birleşmesini bir daha düşünmelidir ve kararı bu kadar tepeden inme şekilde kolaylıkla vermemelidir. Okulumuzda böyle bir öğrenci kalabalığı, şu an kendi içerisindeki çalışmalarda başarılı olan İMKB Anadolu Lisesinin düzenini bozacak ve gerek disiplin, gerek öğrenci, öğretmen ve idare ilişkileri, gerek öğrenci başarısı ve sosyal aktivite bolluğu, daha nice konularda başarılı olan okulumuz maalesef istenmeyen bir sebep ile başarısızlığa düşürecektir. Bize yapılan bu haksızlığı kınıyoruz. İlçemizde bir sürü okul varken İMKB Anadolu Lisesinin seçilmesi bizi düşündürüyor. Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi'nden bazı öğrenciler adımıza kötü paylaşımlar yapıp bizi tahrik etmeye çalışıyor ve daha gelmeden disiplinin ne kadar karışacağının sinyalini veriyor. İki okul birleşirse yeterli alan kalmayacaktır. Biz rahat rahat ders işlemek istiyoruz. Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi'ndeki öğrencilerin de mağdur olmasını istemiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • selime: Seramikciler nabsin ozaman 0 0 Yanıtla

Advertisement