İmkon Genel Başkanı Tellioğlu Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

İmkon Genel Başkanı Tellioğlu Açıklaması

"Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme talebinde bulunan bazı sivil toplum kuruluşları, Anadolu'nun inşaat sektörünü temsil etmiyor"

27.01.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme talebinde bulunan bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK), Anadolu'nun inşaat sektörünü temsil etmediğini ifade etti.

Tellioğlu, yazılı açıklamasında, bugün Başbakan Davutoğlu ile toplantı yapacak KONUTDER, INTES, GYODER ve TMB'nin görüşme taleplerini inşaat sektörü adına iletmelerinin, Türkiye ve sektör gerçeklerinden uzak, rant endeksli bir yaklaşım olduğunu savundu.

Söz konusu STK'ların Anadolu'nun inşaat sektörünü temsil etmediğini belirten Tellioğlu, şunları kaydetti:

"Bu STK'ların derdi Türkiye'de inşaat sektörünün sorunları, talepleri ve gelişmesi değildir. Sektörün ihtiyacı olduğu zamanda sesleri çıkmayan bu kuruluşların, ticari menfaatlerine veya rantlarına dokunan bir yasa çıktığında ya da rantları kesildiğinde, bunu Anadolu müteahhitlerinin talebiymiş gibi hükümete iletmeleri gerçekçi bir yaklaşım değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi 'dünya 5'ten büyüktür!'. Anadolu'nun tamamını kapsayan sektör müteahhitleri de rant merkezli bu kuruluşlardan büyüktür. Hükümetimizin bunu böyle göreceğine inancımız tamdır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İmkon Genel Başkanı Tellioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement