Genişletilmiş HDP Heyeti Pazar İmralı'ya Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Genişletilmiş HDP Heyeti Pazar İmralı'ya Gidiyor

HDP heyeti, 30 Kasım Pazar günü genişletilmiş heyetle Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gidecek. Heyette Ceylan Bağrıyanık ve Hatip Dicle de olacak.

25.11.2014 14:41  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Heyetinin İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan'la toplantı gerçekleştirmek üzere yaptığı başvuruya Adalet Bakanlığı'ndan onay çıktı. Heyet, genişletilmiş şekliyle 30 Kasım Pazar günü İmralı Adası'na giderek Öcalan'la toplantı gerçekleştirecek.

2 İSİM HEYETE KATILDI

Bilindiği üzere HDP heyetinde Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder bulunuyordu. Son gelişmelerden sonra heyete katılacağı söylenen Ceylan Bağrıyanık ve Hatip Dicle de heyete dahil olarak İmralı'ya ilk ziyaretlerini yapacaklar.

"PAZAR İMRALI'YA GİDİYORUZ"

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, "HDP heyetinin, İmralı Adası'nda Sayın Öcalan'la toplantı gerçekleştirmek üzere yaptığı başvuruya Adalet Bakanlığı yetkililerinden yanıt geldi. HDP heyeti, genişletilmiş şekliyle 30 Kasım Pazar günü İmralı Adası'na giderek Sayın Öcalan'la toplantı gerçekleştirecek." ifadeleri yer aldı.

"MUTLAK EYLEMSİZLİK" MASADA

Yaklaşık 2 ay sonra gerçekleşecek görüşmede kritik konuların konuşulması bekleniyor. Bunların başında, Hükümet'in "kamu düzeninin sağlanması" olarak ifade ettiği "mutlak eylemsizlik" konusu geliyor. "3. Göz" olarak tanımlanan İzleme Kurulu'nun kurulması, İmralı'da Öcalan için sekretaryanın oluşturulması da konuşulacak konular arasında.

KOBANİ EYLEMLERİ GÖRÜŞMLERE KİLİT VURDU

HDP'in İmralı heyeti son olarak 1 Ekim 2014'te Öcalan'la görüşmüştü. Bu görüşmeden sonra, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Türkiye'de 6-8 Ekim'de yaşanan ve 40'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği olaylar yaşandı.

Olaylarla birlikte çözüm süreci kesintiye uğrarken, HDP heyetinin, İmralı'ya gitmesi de askıya alınmıştı. Tıkanıklık, hükümet ile HDP'nin geçen hafta yaptığı görüşmeler sonrası aşılmıştı.

Genişletilmiş HDP Heyeti Pazar İmralı\'ya Gidiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Genişletilmiş HDP Heyeti Pazar İmralı'ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • zağros: Bir Kürt olarak s.surreya ile gurur duyuyorum Türkiye nin garry adams i bu adamı yıllar sonra Türk kürt kardeşliğin e yaptıkları hizmeti minnetle anacaz 23 9 Yanıtla
  • ADEM: GİDİŞİNİZ OLSUN DA DÖNÜŞÜNÜZ OLMASIN. . . 14 13 Yanıtla
  • TÜRK: inşallah gidişiniz olurda dönüşünüz olmaz 11 16 Yanıtla
  • cihan: faşistler duymasın yoksa başlarlar boş boş yorumlara 10 15 Yanıtla
  • RAMİZ: O Gemi batar inşallah. . . . 15 10 Yanıtla
  • arjin: kürt halkına hayırlı uğurlu olsun 13 11 Yanıtla
  • kobani: sizleri seviyoruz devrimciler 11 12 Yanıtla
  • KRİPTO ERMENİLERİ İSTEMİYORUZ: TÜRKLER ERMEYDANINDA KAZANIR MASADA FAZLASINI VERİRLER ETEKLİK GİYEREK TAŞ ATANLAR İSE MASADA KARI GİBİ OYNAŞIR İSTEDİKLERİNİ ALIRLAR 3 9 Yanıtla
  • kardiyolog: Memleket için ne hayirlisi ise allah im seni o münasip et 4 1 Yanıtla
  • Tolga: Ohhh beee ne güzel İstanbul .neler oluyor ya bu gidenleri de oraya tıkayın ordan iç çıkmasınlar .ya siz çözüm süresi diyorsunuz ama ülke bölünmeye başladı siz uyuyun.bu nedemek ya siz cezaevine Gönderin onlar orda plan yapsınlar bu devleti nasıl böleriz diye .yazık artık bu millet size oy verdi milleti bölmek için değil .devlet olarak nasıl siz izin veriyorsunuz Dünya'nın neresinde görülmüş böyle olay.sen izin verirsen o yarın gelicek askeri polisi sivili yine vurucak yalan mı. Yeter artık ya.bunlar insanlıktan anlamuyorlar bunun farkındasınız. 3 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, Counter-Strike 2'yi piyasaya sürdü ancak hile kullanımı hala daha büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular, yeni oyunla birlikte hilecilerle karşılaşmayacaklarını düşünüyordu ancak beklentiler karşılanmadı. Valve'ın Anti-Hile (VAC) sistemi bile hile tekniklerini tespit etmekte zorlanıyor. Oyuncuların tepkileri ise sürekli olarak artıyor.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement