İnaltı Mağarası ve Akgöl Ziyaretçilerini Bekliyor - Son Dakika
Yerel

İnaltı Mağarası ve Akgöl Ziyaretçilerini Bekliyor

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, İnaltı Mağarası ile Akgöl mesire alanı, ziyaretçilerin güzel vakit geçirebileceği yerler arasında bulunuyor.

22.09.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, İnaltı Mağarası ile Akgöl mesire alanı, ziyaretçilerin güzel vakit geçirebileceği yerler arasında bulunuyor.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hanönü ile Sinop'un Ayancık ve Boyabat ilçeleri arasında, ormanlık alandaki Akgöl ile yakın bölgedeki İnaltı Mağarası'nın ziyaretçileri beklediğini söyledi.

Mağaraların bozulmamış bitki örtüsü ve büyüleyici manzarasıyla doğa meraklılarının ilgisini çekebilecek bir yer olduğunu vurgulayan Uçar, "Hanönü ilçesine çok yakın mesafede bulunan mesire yerlerinden biri olan Akgöl'de sandal gezintisi de yapılabilmektedir. Akgöl'e sadece 6 kilometre uzaklıktaki İnaltı Mağarası, yaz aylarında mutlaka gidilip görülmesi bir yer. Mağaranın içi oldukça serin. Duvarları travertenlerle kaplı, yer yer doğal oluşumlu sarkıtlar da görülmektedir" dedi.

İnaltı Mağarası görevlisi Cemal Keskin ise mağaranın yakın zamanda keşfedilen ve görülmeye değer bir mekan olduğunu dile getirerek, yaz aylarında günde 150-200 kişi tarafından ziyaret edildiğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnaltı Mağarası ve Akgöl Ziyaretçilerini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement