İnanç Temsilcilerinden Ortak Tepki - Son Dakika
Güncel

İnanç Temsilcilerinden Ortak Tepki

İnanç Temsilcilerinden Ortak Tepki

İzmir'de farklı dinlerin temsilcileri, Paris'te, mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırılar için bir araya geldi.

19.01.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de farklı dinlerin temsilcileri, Paris'te, mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırılar için bir araya geldi. Temsilciler, hem yayımlanan karikatürlere hem de terör saldırısına "Ne şiddet ne hakaret" sloganı ile tepki gösterdi, kol kola girerek birlik ve barış mesajı verdi.

İzmir'in Basmane semtindeki Anadolu Birliği Federasyonu Genel Merkezi'nde yapılan basın açıklamasına, Federasyon Başkanı Ferhan Ademhan, İzmir Müftülüğü adına Karşıyaka Müftüsü Cahit Erhun, Buca Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çelik, Alevi Dedesi Hıdır Gül, İzmir Musevi Cemaati Vakıf Başkanı Sami Azar katıldı. "Ne şiddet ne hakaret" sloganı ile inanç temsilcileri adına açıklama yapan Ferhan Ademhan, yaşanan terör olaylarını kınadı. Ademhan, "Allah'ın kelamını taşıyan bütün kutsal kitaplar 'öldürmeyeceksin' der. İslam dini ise bir insanı öldürenin tüm insanlığı öldürmüş sayılacağını söyler. Bu nedenle saldırıların olduğu ilk günlerde dünya basınında İslam dinini katletme ile yan yana getiren ifadelerin yazılması, bizleri derinden yaralamıştır. Paris'te yaşanan saldırı, dinler arası çatışmayı körükleyip, dünya zenginliklerini paylaşmayı hedefleyen küresel derin güçlerin planıdır. Biz, dünyanın her yerinden farklı dinlerin mensuplarının da bu şiddet ve nefret dilini reddedeceğine ve planları boşa çıkaracağına inanıyoruz. Çünkü Allah savaşı, öldürmeyi değil; barışı emreder" diye konuştu.

"NEFRET SÖYLEMİ YASASI UYGULANSIN"

Bir daha bu tür terör faaliyetlerinin yaşanmaması temenni edilen toplantıda, Türkiye'de, nefret suçu ile ilgili yasanın uygulanması gerektiği de dile getirildi. Anadolu Birliği Federasyonu Başkanı Ferhan Ademhan, "Nefret suçu işlenmesine karşı ülkemizde yasalar mevcut. Nefret, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de suçtur. Yakın zamanda ülkemizde yürürlüğe giren bu yasanın hakkıyla uygulanmasını istiyoruz" dedi.

İZMİR'İN BARIŞ ORTAMI AVRUPAYA ÖRNEK OLSUN

Toplantıya katılan inanç temsilcileri, tüm terör faaliyetleri ile dini değerler ve peygamberlere karikatür ile saygısızlık yapılmasını kınadıklarını ifade etti. İzmir Müftülüğü adına söz alan Karşıyaka Müftüsü Cahit Erhun, "Dünya insanların rahat yaşayabileceği bir mekandır. Gerek İslam gerek Avrupa ülkelerinde, hiçbir dinde, insanın canına, malına tecavüz etmenin yeri yoktur. Dünya ülkelerinin bir araya gelerek akan kanı durdurmasını istiyoruz" dedi.

Buca Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çelik de "Biz her türlü şiddeti kilise olarak kınıyoruz. Tüm şiddet taraflarını, hangi dinden olursa olsun bütün terörist eylemleri kınıyoruz. Bir inancın kutsalı olan Hazreti Muhammed'e karikatürlerle saldırılarda bulunulmuştu. Müslüman aleminin hürmet ettiği peygambere yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz. Bunlar yanlıştır, tahrik etmektir. Kötülemek amacıyla, kışkırtmak amacıyla yapılmıştır. Irkçılık giderek yaygınlaşmaya başlamıştır. Kilise birliği olarak biz bunları da kınıyoruz. İzmir'de tüm dinler asırlarca yan yana yaşamıştır. İzmir'deki barış ortamının Avrupa'da ve Türkiye'ye de örnek oluşturmasını istiyoruz" diye konuştu.

İzmir Musevi Cemaati Vakıf Başkanı Sami Hazar da "Nasıl kanseri erken teşhis ederseniz nefret de gonca halindeyken atılabilirdi. Hitler, Kavgam kitabında yapacaklarını yazdı ve hiç kimse önlem almadı. Bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnanç Temsilcilerinden Ortak Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement