İnce: AKP'nin İtirazlarının Reddine Karar Verilmiş - Son Dakika
Güncel

İnce: AKP'nin İtirazlarının Reddine Karar Verilmiş

İnce: AKP\'nin İtirazlarının Reddine Karar Verilmiş

İnce, AK Partili yetkililere de çağrıda bulunarak, 'Ben AKP yetkililerine bir çağrıda bulunmak istiyorum; Siyasette yenmek var yenilmek var. Bu işi daha fala uzatmayın.

05.04.2014 03:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnce, AK Partili yetkililere de çağrıda bulunarak, 'Ben AKP yetkililerine bir çağrıda bulunmak istiyorum; Siyasette yenmek var yenilmek var. Bu işi daha fala uzatmayın. Kapıları bakın insanlarda süründürmeyin. İnsanlar soğukta burada bekliyor. Bu işin hakkı bu. Yani say da say. Saydıkça artıyor zaten sayı. Buna gerek yok. Bakın yüzünüz olsun. Yarın o belediye binasına gideceksiniz, belediye başkanımızın çayını kahvesini içeceksiniz. Oraya gitmeye yüzünüz olsun. Daha fazla bunu uzatmayın diyorum. Benim onlara tavsiyem budur. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yazı elimde. Rakamlara ayrıntılara girmeye gerek yok. Zaten AKP'nin itirazlarının reddine karar verilmiş. Geçmişteki bilgiler, sayılar, rakamlar aynen korunuyor. Bu ayrıntılara girmeye gerek yok. Bugün sizinle bu konuda paylaşımda bulunacağızö diye konuştu.

3 ATTIK 1 SAYDILAR

Resmi olmayan sonuçlara göre Yalova Belediye Başkanı seçilen CHP'li Vefa Salman ise, 'Biliyorsunuz ben spora düşkün bir adamım. 3 attık 1 saydılar. Her zaman bize yakışan asaletimizi koruyalım. Tevazu içinde olalım, mütevazı olalım. Sakın ola ki bir polemiğe girmeyin. Bunu huzurla, mutlulukla yaşayalım. Beş sene sonra ben ne böyle Muharrem İnce'yi üzeceğim ne sizi üzeceğim, ne de buradaki memur arkadaşları üzeceğim. Bu fark böyle olmayacak. Saat 6 gibi seçimin sonucu belli olacakö dedi.

--KUTU--

SÜREÇ İlk gün seçimi Ak Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla kazandığının açıklanmasının ardından CHP, 1137 numaralı sandıkta partilerine çıkan 154 oyun 1 olarak görüldüğünü, oylarının HDP'ye yazıldığını belirterek itirazda bulunmuştu. Yapılan bu itiraz, Yalova Merkez İlçe Seçim Kurulu'nca değerlendirilmiş, bunun ardından AK Parti de 59 sandıkta geçersiz oylar için itirazda bulunmuş, CHP de 65 sandıktaki geçersiz oylar için itirazda bulunmuştu. Partilerin itiraz ettikleri 124 sandıktaki geçersiz oylar yeniden sayılmıştı. Sayım sonucu Yalova Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre CHP'li Vefa Salman, 6 oy farkla almıştı. Vefa Salman 27 bin 229 oyla Yalova'nın yeni belediye başkanı olmuştu. Bunun üzerine AK Parti bu kez geriye kalan sandıklardaki geçersiz oylar için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. İl Seçim Kurulu'nun bu kararı reddetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnce: AKP'nin İtirazlarının Reddine Karar Verilmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement